Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσκοπήσεις εναντίον social media

Είπαμε ότι η δημοσκόπηση είναι μια φωτογραφία της στιγμής. Ε και; Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι είναι επουσιώδης και ασήμαντη; Αμ δε
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, το θυμάστε; 
Και στο τέλος-τέλος, αν μια στατιστικά σταθμισμένη έρευνα της κοινής γνώμης έχει μικρή αξία επειδή εξαντλείται στο σήμερα, τότε εκατό αναρτήσεις επιλεγμένων φανατικών και trolls στο twitter (παρά τον κουρνιαχτό που σηκώνουν) τι είναι; Το ξέφτι μιας φωτογραφίας και αν.
Παιδιά, εδώ έχουμε φτάσει στον απόλυτο παραλογισμό. Από την μια μεριά έχουμε πέντε εκατομμύρια ανθρώπων που σκέπτονται λογικά, ψύχραιμα και νηφάλια για την υπόθεση Λιγνάδη. Φρικιάζουν με... την ουσία της άθλιας αυτής ιστορίας, αποδίδουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αλλά διατηρούν εντός τους το μέτρο και την αίσθηση δικαιοσύνης στην απόδοση ευθυνών. Απέναντι τους υπάρχουν πεντακόσιοι ή χίλιοι πληρωμένοι, φανατίλες και σχιζοφρενείς, που ουρλιάζουν νυχθημερόν στα social media διακινώντας πολιτική λάσπη και παραλογισμό.

Κι όμως, φτάνουμε στο σημείο πέντε εκατομμύρια κανονικοί άνθρωποι να λουφάζουν έντρομοι, πιστεύοντας ότι σκέφτονται λάθος και ότι είναι μειοψηφία. Θα τρελαθούμε δηλαδή, θα κόψουμε τις φλέβες μας. Και χρειάζεται να έρθει κάθε τόσο μια δημοσκόπηση για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους και για να πεισθούμε ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι το κλουβί με τις τρελές. Έχουμε καταλήξει πλέον να μην πιστεύουμε στα μάτια μας και στα αυτιά μας, να μην εμπιστευόμαστε το μυαλό μας ή την κρίση μας και να καταφεύγουμε στην Opinion Poll ή στην Palmos Analysis για να επιβεβαιώνουμε τα αυτονόητα.
Ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι παιδόφιλος, ότι η ΝΔ δεν είναι το κόμμα των παιδεραστών ή ότι όλος ο κόσμος του θεάματος (που ήξερε και δεν μιλούσε) τώρα έχει δίκιο να μαζεύεται έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και να απαιτεί την παραίτηση της Μενδώνη.

Δεν ξέρω που θα φθάσει αυτή ιστορία με τα social media και την πολιτική τους κάλυψη από τον Τσίπρα, καλό θα είναι πάντως να συνειδητοποιήσουν εκεί στην Κουμουνδούρου ότι είναι στρατηγικό τους λάθος να καθορίζεται η φυσιογνωμία και η πολιτική τους παρουσία από την δράση μερικών εκατοντάδων τρελαμένων του twitter. 
Εντάξει, πάντα η Κουμουνδούρου χρησιμοποιούσε trolls για να κάνει την δουλειά της, όμως το πράγμα έχει πια ξεφύγει. Δεν τα καθοδηγεί ο Σύριζα, τον καθοδηγούν εκείνα.

Τι διάβολο, τόσο πολύ έχουν αποξενωθεί από τον μέσο άνθρωπο, που νομίζουν ότι ο πραγματικός κόσμος είναι τα social media; 
Ε, ας φάνε πάλι 17,1 μονάδες διαφορά πανελλαδικά και 15,6 μονάδες στην Βόρεια Ελλάδα (από έρευνες εν μέσω της κρίσης Λιγνάδη και αμέσως μετά την κακοκαιρία) για να αντιληφθούν ότι προσπαθώντας να ακολουθήσουν τον γιαλό που κατασκευάζουν τα trolls, ο Αλέξης και η παρέα του αρμενίζουν θεόστραβα.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Μονο ενας κρετινος ή κωλοπουλημενος μπορει να πιστεψει σε τετοιου ειδους πληρωμενες δημοσκοπησεις και οχι στο μυαλο του και στα ματια του.Και επειδη εκτος απο γελοιος εισαι και ασχετος,μην ανακατευεσαι με δημοσκοπησεις.Ειναι μεγαλη απατη η επιστημη τους.Ετσι φιλικα στο λεω.