Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Υπόθεση Novartis: Ι. Αγγελής: Υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου

Σε αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου για προφυλάκισης, κατά την προεκλογική περίοδο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου προχώρησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελής
καταθέτοντας στο πλαίσιο της έρευνας οπυ διεξάγει η δικαιοσύνη για παρεμβάσεις προς δικαστικούς λειτουργούς στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που παραιτήθηκε από... επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς προκαλώντας με τις αναφορές του την έναρξη της διερεύνησης της υπόθεσης περί σκευωρίας, προχώρησε σήμερα σε συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, και σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για το «σχέδιο προφυλάκισης», των τριών πολιτικών προσώπων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε εκ νέου και στον Ρασπούτιν, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ενορχηστρωτή των πάντων, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου.
Παράλληλα εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη στην οποία απέδωσε αυτή τη φορά όχι μόνο ανεπάρκεια αλλά και δόλο. Φέρεται μάλιστα να είπε πως από όλη τη συμπεριφορά της ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του Ρασπούτιν.

Στη Βουλή


Ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του κ.Αγγελή με τις βαρύτατες καταγγελίες στη Βουλή, ενώ ο αντεισαγγελέας δήλωσε πρόθυμος , προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των λεγομένων του, να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με την Ξένη Δημητρίου και την Μαρία Παπασπύρου

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: