Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκβιάζεται

Θα μπορούσαν οι χειρισμοί στο ζήτημα του ποδοσφαίρου να ήταν διαφορετικοί; Ασφαλώς και ναι. 
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η κυβέρνηση με υπαιτιότητά της «άνοιξε» ένα θέμα από το πουθενά; 
Προφανώς και ναι, είναι η απάντηση κάτι που επιβεβαιώνει την γνωστή φράση ότι η «κάθε μέρα είναι μία άλλη μέρα» στην άσκηση της εξουσίας.
Παρόλα αυτά ουδείς μπορεί να πει ότι ο πρωθυπουργός έμεινε ένας απλός θεατής των... εξελίξεων. 
Δεν προτίμησε να μείνει έξω από το κάδρο, αντίθετα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και επιστρέφοντας από την Γαλλία, εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία της συζήτησης στη Βουλή και έβαλε το δικό του πλαίσιο. 
Δε θέλησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, ούτε και να πει ότι είναι «καλώς καμωμένα».
Το αντίθετο μάλιστα. Πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα στέλνοντας μήνυμα προς όλους ότι πρώτον δεν εκβιάζεται και δεύτερον ότι δεν έχει καμία διάθεση να φυγομαχήσει. 
Πώς όμως έγινε αυτό;
Με την παρουσίαση των επόμενων πρωτοβουλιών που κάθε άλλο παρά «αθόρυβες» και ανώδυνες θα είναι. 
Δυστυχώς, όπως σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης, την ώρα που η Ελλάδα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της και η οικονομία της βηματίζει στο δρόμο της προόδου, πληγώνεται από μια «μίζερη επικαιρότητα».
Θα αναρωτηθεί κάποιος: Μα καλά, είναι αρκετές αυτές οι κινήσεις; 
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα με σιγουριά.
Το βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο της αποφυγής αναμέτρησης με το πρόβλημα. Αντιθέτως διάλεξε να μπει στον αγωνιστικό χώρο , όπου εκ προοιμίου θα κάνει εχθρούς σε έναν αγώνα με πολλούς και σκληρούς αντιπάλους. 
Το αν αποδειχθεί σωστή επιλογή , θα φανεί στο προσεχές διάστημα, μια και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει πως στο χώρο του ποδοσφαίρου θα γίνει ό,τι χρειαστεί με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Στο πλαίσιο αυτό πηγή κοντά στον κ.Μητσοτάκη σημείωνε το κάλεσμα του από το βήμα της Βουλής προς όλους «όσοι δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα, να ξεχάσουν τα σχέδιά τους».

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. 
Οι πρόεδροι των 2 ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί με την Κυβέρνηση ένα Μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, όπως το ονόμασε ο κ. Μητσοτάκης.
Όποια άποψη λοιπόν και αν έχει κάποιος για την ουσία του θέματος, θα πρέπει να πιστώσει στον κ. Μητσοτάκη τη βούλησή του να συγκρουστεί με το πρόβλημα. Μία επιλογή την οποία πήρε γνωρίζοντας ότι μπορεί να προκληθούν αναταράξεις. Μία επιλογή από την οποία ασφαλώς και θα κριθεί αυστηρά. Μία επιλογή η οποία αναμφίβολα δε συνιστά φυγομαχία...
Σε κάθε περίπτωση με τη χθεσινή του παρέμβαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι ακούει, βλέπει και διορθώνει λάθους χειρισμούς και προβλήματα που προκύπτουν. Αλλά δεν εκβιάζεται και όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίξει παιχνίδια σε βάρος του κάνει λάθος.
Γράφει ο Γιάννης Κ. Τρουπής
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: