Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Σκευωρία Novartis: Tρεις εισαγγελείς δείχνουν την πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Τον κατάλογο με τις κυνικές παρεμβάσεις του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του πολυπλόκαμου «μηχανισμού Ρασπούτιν» σε κρίσιμες υποθέσεις πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος με στόχο να διωχθούν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να φιμωθούν όσοι της ασκούσαν κριτική έχουν στα χέρια τους τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής μετά την κατάθεση τριών υψηλόβαθμων εισαγγελικών λειτουργών.
Οι αποκαλύψεις του πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου κατά την χθεσινή συνεδρίαση αλλά και αυτές που... προηγήθηκαν από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και την πρώην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Ράικου εισφέρουν στα μέλη της επιτροπής πρωτόλειες πληροφορίες για για τον τρόπο που στήθηκε η σκευωρία Novartis, τις απόπειρες να τεθεί στο αρχείο πόρισμα με παράτυπες δανειοδοτήσεις της Syriza Bank - όπως είχε χαρακτηριστεί η Τράπεζα Αττικής - αλλά και τις “παραινέσεις” του κ. Παπαγγελόπουλου προς εισαγγελείς για να ασκηθούν διώξεις σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους αλλά και στον κ. Σταύρο Παπασταύρου συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Πρόκειται για πολύκροτες υποθέσεις στις οποίες στηρίχθηκε η ρητορική περί νταβατζήδων της Κουμουνδούρου.
Σήμερα ωστόσο αποδεικνύεται ότι πολλές από αυτές κατασκευάστηκαν ή επιχειρήθηκε να χειραγωγηθούν, είτε για να φιλοτεχνήσουν το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της προηγούμενης κυβέρνησης είτε για να καλύψουν φιλικά συμφέροντα.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των βασικών αποκαλύψεων του κ. Αγγελή είναι το έγγραφο του FBI που αποκρύφτηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς και δεν συμπεριελήφθη στην δικογραφία κατά των δέκα πολιτικών προσώπων καθώς έδειχνε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν είχαν στοιχεία εμπλοκής Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση Novartis.
Ακολούθως, η κυρία Ράικου αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε την “κατασκευή” κατηγορητηρίου με στημένους μάρτυρες προκειμένου να υποστηριχθεί το αφήγημα περι του “μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως Ελληνικού Κράτους” ενώ ο κ. Αθανασίου περιέγραψε τις παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και σε άλλες σημαντικές δικαστικές υποθέσεις.
Οι αποκαλύψεις των έμπειρων λειτουργών της δικαιοσύνης παραπέμπουν σε λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, ενορχηστρωτής του οποίου ήταν το δραστήριο μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εκτελεστικά όργανα συγκεκριμένοι εισαγγελείς, εκδότες και δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής τα στοιχεία που έχουν συλλέξει “δένουν” την παραπομπή του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο.
Να σημειωθεί ότι η επιτροπή ερευνά τον κ. Παπαγγελόπουλο για την τέλεση των αδικημάτων της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, πρόκληση και προσφορά για τέλεση εγκλήματος, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, ωστόσο βουλευτές τονίζουν ότι το κατηγορητήριο μπορεί αν διευρυνθεί.
Να σημειωθεί ότι για τις νέες αποκαλύψεις το γραφείο τύπου της ΝΔ δήλωσε μεταξύ άλλων πως “Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.
Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλο και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια: