Κυριακή 17 Μαΐου 2020

H Δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ξανακτυπά

Το πρωτοσέλιδο της επίσημης έκφρασης της Δεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προχθές και προβοκατόρικο και αποκαλυπτικό των προθέσεων των συντακτών του.
Υποστήριζε πως βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ θα υπουργοποιηθούν στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Μάλιστα, κατά τρόπο αήθη, είχε και τις φωτογραφίες αυτών των βουλευτών.
Όπως ήταν φυσικό έπεσε βροχή διαψεύσεων καθιστώντας... το δημοσίευμα διάτρητο πολιτικά και ηθικά. 

*

Πού απέβλεπε ο συντάκτης αυτού του δημοσιεύματος; Ποια η στόχευση της Δεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ;
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Εστία» γνωρίζει πολύ καλά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ανόητος για να «απαγάγει» βουλευτές άλλου κόμματος και μάλιστα του ΚΙΝΑΛ. Πέραν όλων των άλλων, τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με την προσωπικότητα του.
Μια πρώτη, επιφανειακή ερμηνεία είναι πως ο δημοσιογράφος που έγραψε αυτό το πρωτοσέλιδο επεδίωκε να υπονομεύσει τις σχέσεις της κυβέρνησης με το ΚΙΝΑΛ. Ο τρόπος που επέλεξε είναι και χοντροκομμένος και κραυγαλέος. Το μόνο που πέτυχε είναι να εισπράξει βροχή διαψεύσεων.
Αν δούμε όμως λίγο βαθύτερα τα γεγονότα θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποια είναι η πάγια στρατηγική επιδίωξη της Δεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πολιτική απομόνωση της Νέας Δημοκρατίας και η περιχαράκωση της στα στενά όρια του συντηρητισμού. Να ασκηθεί μια πολιτική τρομοκράτηση όλων των ανένταχτων κεντρώων μεταρρυθμιστών που συνομιλούν με την κυβέρνηση.
Συγχρόνως, βλέποντας οι δημοσιογραφικοί εκπρόσωποι της Δεξιάς συνιστώσας σε τι τραγική κατάσταση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες, προσπαθούν να στήσουν γέφυρες με το ΚΙΝΑΛ, ώστε να πάρει ανάσες ο εκλεκτός τους Α.Τσίπρας. Και αυτό νομίζουν πως μπορεί να το πετύχουν με fake ειδήσεις που προβοκάρουν την Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση της. Που κόβουν τις γέφυρες τού ΚΙΝΑΛ με αυτήν, σπρώχνοντας το στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι δεν είναι τυχαίο και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» που προαναγγέλλει διάσπαση του ΚΙΝΑΛ.
Αυτή η στρατηγική είναι καταδικασμένη να αποτύχει, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ βρίσκονται στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ στρατόπεδο, και το κυριότερο, στο ίδιο στρατόπεδο βρίσκεται και η εκλογική βάση του.
Να περιμένουμε στο εγγύς μέλλον και άλλες προβοκάτσιες κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ. Κτυπούν άλλες φορές στοχευμένα και άλλες φορές στα τυφλά, για να προκαλέσουν ζημία και στα δύο κόμματα και στις μεταξύ τους σχέσεις.

Είναι φανερό πως η σχέση της Δεξιάς συνιστώσας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε περιστασιακή μορφή. Ήταν και παραμένει στρατηγικού χαρακτήρα.
Είναι χαρακτηριστική η πλήρης ώσμωση τού συστήματος ΣΥΡΙΖΑ με το σύστημα της Δεξιάς συνιστώσας στην υπεράσπιση του Δ.Παπαγγελλόπουλου. Επιδίωξη τους να «πέσει στα μαλακά» ο Ρασπούτιν και να μην συμπαρασύρει και άλλους στην πτώση του.
Είναι αφελείς να πιστεύουν πως με ανυπόστατα ρεπορτάζ θα ανατρέψουν τον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που διευρύνεται, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζεται. Γι΄αυτό και παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Είναι κρίμα που μια ιστορική εφημερίδα καταφεύγει σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

Σάκης Μουμτζής

* Η δημοσίευση της ΕΣΤΙΑΣ είναι δική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: