Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Η μεγάλη αγωνία του Αλέξη Τσίπρα για την αποδοχή Μητσοτάκη στην κοινωνία

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου η αποδοχή που καταγράφει στην κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η απουσία συγκεκριμένης στρατηγικής και συγκροτημένων προτάσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει ουσιαστικά τα ποσοστά του κόμματος που παραμένουν κολλημένα στο χαμηλό βαρομετρικό των τελευταίων μηνών, ενώ παράλληλα άφησε ζωτικό χώρο στον Πρωθυπουργό να παίξει μπάλα με τα γρήγορα αντανακλαστικά, με την υλοποίηση... ενός συγκροτημένου και ολιστικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με τη δημιουργία προσδοκιών στους πολίτες ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν γρήγορα και η κανονικότητα θα έλθει νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Τσίπρας αποφάσισε άρον άρον να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης μπας και αναχαιτίσει τη δυναμική που έχει αποκτήσει αυτή την κρίσιμη ώρα ο βασικός του πολιτικός αντίπαλος.
Ταυτόχρονα, περιμένει στην γωνία να δει κατά πόσο η κοινή γνώμη θα αποδεχτεί τα μέτρα γέφυρα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κανονικότητα ώστε να σηκώσει τα λάβαρα της συριζαϊκής επανάστασης.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τελευταίων μετρήσεων δείχνουν ξεκάθαρα ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία που πέρασε η χώρα, τα ποσοστά και η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στο ναδίρ, ενώ το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αδυνατεί να παράξει ένα σύγχρονο και ελκυστικό λόγο για τους πολίτες.
Η μεγάλη αγωνία του κ. Τσίπρα για την προσωπική του πορεία είναι έκδηλη και απολύτως κατανοητή, καθώς ένα χρόνο μετά τις Eθνικές Eκλογές ακολουθεί έναν πολιτικό βηματισμό με έντονα τα χαρακτηριστικά της οπισθοδρόμησης, των λαϊκίστικων εξάρσεων και της αδιέξοδης για εκείνον στρατηγικής του διχασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: