Τρίτη 19 Μαΐου 2020

«Στράγγιξε» η Κουμουνδούρου - Άδεια τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ: Οι 4 (κρατικοδίαιτοι) επιχειρηματίες που... αυτομόλησαν

Η (λεγόμενη) Προεδρική φρουρά του Τσίπρα εμφανίζεται έντονα προβληματισμένη για τα… κενά στο Ταμείο της Κουμουνδούρου.
Η χρηματοδότηση του κόμματος στηριζόταν αποκλειστικά σε τέσσερις επιχειρηματίες, οι οποίοι τυχαίνει να έχουν νταραβέρια με το Δημόσιο.
Ο ένας εξ αυτών, που ταυτίστηκε ολοκληρωτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, αυτομόλησε στην κυριολεξία και για να διασωθεί προσφέρει γη και ύδωρ στο νέο... σύστημα εξουσίας.
Οι απώλειες από τις χορηγίες του εν λόγω επιχειρηματία είναι μεγάλες, ενώ, παράλληλα, μαζί με τα ποσά που γέμιζαν τα ταμεία έχασαν και τα Μέσα Ενημέρωσης, που είχε στήσει ο εν λόγω επιχειρηματίας για να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο δεύτερος επιχειρηματίας, που διαπλεκόταν με την Κουμουνδούρου, αντιμετωπίζει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να σκάσει στην κυριολεξία η ναυαρχίδα των επιχειρήσεών του, που είναι εκτεθειμένη σε ομολογιακά δάνεια, τα οποία πλησιάζουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Γι’ αυτό, το τελευταίο διάστημα είναι εξαφανισμένος στην κυριολεξία και δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις της Κουμουνδούρου για οικονομική βοήθεια.

Ο τρίτος επιχειρηματίας, που ενεπλάκη σε πολλές προμήθειες και έργα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταστραφεί οικονομικά.
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει είναι τραγική και γι’ αυτό απειλεί να ανοίξει το στόμα του, θεωρώντας υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής τον Αλέξη Τσίπρα και τα πρωτοπαλλήκαρά του.

Ο τέταρτος επιχειρηματίας αυτομόλησε πρώτος από το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας παράλληλα τα διαπιστευτήριά του στη νέα κυβέρνηση.
Άλλωστε, ο ιδιοκτήτης του εν λόγω ομίλου εφαρμόζει πιστά το δόγμα Μποδοσάκη, «Με το γκουβέρνο τζάνε μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: