Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι υπουργοί – Σε διαρκή αξιολόγηση το έργο τους

Υπό καθημερινή αξιολόγηση για τα πεπραγμένα τους βρίσκονται οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της Κυβέρνησης, γνωρίζοντας ότι η επίτευξη των στόχων σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συνιστά πρώτη προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε μία περίοδο που ο πρωθυπουργός επιχειρεί να στήσει μια γέφυρα σε στέρεες βάσεις για επιστροφή την Κανονικότητα, έχει δώσει σαφείς εντολές για προσήλωση στη δουλειά και στην επίτευξη απτών... αποτελεσμάτων, προκειμένου να στηριχθεί η πραγματική οικονομία και να κάνει βήματα προς τα εμπρός η παραγωγική Ελλάδα.
Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις στο κυβερνητικό στρατόπεδο αντιλαμβάνονται ότι δεν χωρά εφησυχασμός, γιατί ο δρόμος για τον απεγκλωβισμό από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία είναι ανηφορικός.
Αλλά και οι υπουργοί που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις δημοφιλίας στις δημοσκοπήσεις, οφείλουν να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα καθήκοντα που τους έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός.
Εξάλλου, άπαντες στο Υπουργικό Συμβούλιο γνωρίζουν ότι στην πολιτική τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο και για να διασφαλίσουν την παρουσία τους σε κυβερνητικές θέσεις, πρέπει να περάσουν από αξιολόγηση και να αποδείξουν ότι έφεραν εις πέρας τους στόχους που ανατίθενται σε κάθε χαρτοφυλάκιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κάνει διαρκώς monitoring στους πάντες, όταν θα αποφασίσει για πιθανές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα με βάση την υλοποίηση των δεσμεύσεων απέναντι στην κοινή γνώμη και όχι σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα social media ή τις τύπου life style παρεμβάσεις στην τηλεόραση.
Αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη που έχουν την ευκαιρία να ασκούν διοίκηση σε μία πρωτόγνωρη για την χώρα χρονική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: