Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Βαρουφάκης: «Εντός Φεβρουαρίου θα δημοσιοποιήσω τις ηχογραφήσεις του Eurogroup» (εικόνες)

Έως το τέλος Φεβρουαρίου προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις από το κρίσιμο Eurogroup του 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης, o οποίος επιμένει ότι η δημοσιοποίηση την ηχογραφήσεων είναι νόμιμη.

«Kανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τους πολίτες στο σκοτάδι. Η αλήθεια για τα Eurogroup του 2015 πανικοβάλει την τρόικα εσωτερικού επειδή είναι επίκαιρη & χρήσιμη. Το ΜέΡΑ25 επιλέγει... το φώς της διαφάνειας κόντρα στο σκοτάδι της προπαγάνδας», αναφέρει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 και πρώην υπουργός Οικονομικών σε ανάρτησή του στο twitter.
Παράλληλα, παραθέτει το δελτίο Τύπου του ΜέΡΑ 25 για το θέμα, στο οποίο αναφέρεται ότι «μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους».
Σε δεύτερο tweet του στα αγγλικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης επισημαίνει πως «είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο πως οι ολιγαρχικές κυβερνήσεις φοβούνται τη διαφάνεια. Σήμερα υπέβαλα στον πρόεδρο ένα USB με όλες μου τις (απολύτως νόμιμες) ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015, ζητώντας του να τις θέσει στη διάθεση των βουλευτών και του κοινού. Πανικόβλητος, το επέστρεψε. Μην ανησυχείτε. Το MέΡΑ 25 θα ρίξει φως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: