Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Η μοναδική φάρμα βουβαλιών στον Νομό Δράμας είναι στο Παγονέρι Δράμας [εικόνες και βίντεο]

Θέση Μύλοι Κατάχλωρου Παγονερίου.
Το Παγονέρι Δράμας είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και απέχει 61 χιλιόμετρα από την Δράμα. 
Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία...



Ο Δημήτρης Μόνιος είναι μόνιμος κάτοικος του ακριτικού Παγονερίου και εδώ και 12 χρόνια ασχολείται με την εκτροφή βουβαλιών. 
Έχει δημιουργήσει την μοναδική φάρμα βουβαλιών (ελληνικός βούβαλος) στον βοσκότοπο κοντά στο ποταμό Νέστο, θέση Μύλοι Κατάχλωρου.
DSC05985
Η τοποθεσία  της φάρμας αποδείχτηκε αποτελεσματική γιατί είναι κοντά στον ποταμό Νέστο και όπως γνωρίζουμε τα βουβάλια είναι χορτοφάγα, τους αρέσει να βυθίζονται στο νερό.
DSC06030
Όπως μας αναφέρει ο Δημήτρης και στο βίντεο που ακολουθεί πολλά τα οφέλη από την βουβαλοτροφία τελευταία στη χώρα μας, καθώς γίνονται ανάρπαστα τα προϊόντα (γάλα-κρέας) στην εγχώρια αγορά. Από έρευνα στο διαδίκτυο το βουβαλίσιο γάλα έχει ευεργετικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα αλλεργιών, ψωρίασης, εκζέματα ή δυσανεξία στη λακτόζη.
Τις κρύες μέρες του χειμώνα τα βουβάλια μαζεύονται στο μαντρί και σε λίγες μέρες μόλις ανέβει η θερμοκρασία, θα ξεχυθούν στα βοσκοτόπια του ποταμού Νέστου, στη γύρω περιοχή του Παγονερίου (Κατάχλωρου) και Ποταμών.
DSC06015
cats1photo
Εκτός από τα Βουβάλια ο Δημήτρης Μόνιος ασχολείται με την εκτροφή βοειδών την Ελληνική Βραχυκερατική Φυλή καθώς επίσης και με την εκτροφή Αγριόχοιρων (μαύρο ελληνικό χοίρο).
DSC05976
Όπως μας είπε και ο ίδιος η κτηνοτροφική επιχείρηση είναι οικογενειακή υπόθεση, με διάθεση, με την γνώση και με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει στην κτηνοτροφική του μονάδα πετυχαίνει πάντα υψηλή παραγωγικότητα.
20200213 155914
DSC05975
DSC06002
Στις εικόνες που βλέπουμε παρακάτω στη φάρμα έχει επίσης στρουθοκαμήλους, κότες και κουνέλια.
DSC05964
DSC05966
DSC05971

   Δείτε βίντεο με τον Δημήτρη Μόνιο
Έγραψε ο Γιώργος Νάτσης


Δεν υπάρχουν σχόλια: