Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στικάκι με ηχογραφήσεις του Eurogroup: Του το επέστρεψε ο Τασούλας ως «απαράδεκτο»

Πράξη έκανε την απειλή του ο Γιάνης Βαρουφάκης καταθέτοντας στην Βουλή usb με ηχογραφήσεις των επεισοδιακών συνεδριάσεων του Eurogroup κατά το ταραγμένο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Ο γενικός γραμματέας του ΜεΡΑ25 κατά την δευτερολογία στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια για τα εργασιακά και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε σε παλαιότερη απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία όπως ο ίδιος υποστήριξε... νομιμοποιεί την ενέργειά του να καταγράψει τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις.
“Σύμφωνα με την απόφαση του Άρειου Πάγου ήταν νόμιμη η ηχογράφηση του Eurogroup γατί ήθελαν να εξαθλιώσουν τους Έλληνες. Αν θέλετε να ακούσετε τι γινόταν εκεί μέσα εδώ έχω τις ηχογραφήσεις και αφήνω στον Πρόεδρο της Βουλής τον τρόπο που θα επιλέξει για να τις δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς και στα κόμματα”.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι σίγουρο ότι το προεδρείο της Βουλής θα δεχθεί την παραλαβή του συγκεκριμένου υλικού ή θα το επιστρέψει ως μη νόμιμο.

ΚΙΝΑΛ: «Ο Βαρουφάκης προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο»

Με αιχμές σχολίασαν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής την ενέργεια του Γιάνη Βαρουφάκη να εμπλέξει τη Βουλή στη διακίνηση των υποκλοπών που έκανε κατά τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Eurogroup το 2015.
«Εάν ο κ. Βαρουφάκης επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα τις υποκλοπές που έκανε στο Eurogroup, να το πράξει με δική του ευθύνη και να μην προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο. Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε ότι για όλα όσα συνέβησαν στην οικονομία το Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής», ανέφεραν κύκλοι του ΚΙΝΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: