Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε «όχι» σε νέα συνάντηση με τον Ερντογάν

«Όχι σε νέα συνάντηση με τον Ερντογάν μόνο για τις κάμερες»

είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ένα ηχηρό όχι στον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος συνηθίζει να επιδίδεται σε επικοινωνιακή πολιτική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως πάντα οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία θα παραμένουν ανοικτοί...
Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι η πολιτική τακτική του, οι ήπιοι τόνοι, η σταθερότητα και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα αποδίδουν και έχουν τον αντίστοιχο αντίκτυπο.
Ήδη η Ευρώπη απλώνει ομπρέλα προστασίας σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο της χώρας είναι αρραγές απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα των Ευρωπαίων ομολόγων του, από τους οποίους -όπως είπε- “ζήτησα και έλαβα την πλήρη στήριξη προς την Ελλάδα” σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις.
Σχετικά με τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, είπε πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του “γιατί για εμάς αυτό το μνημόνιο είναι παντελώς άκυρο, έως προς την ουσία του γιατί καταπατά τα αναφαίρετα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε θαλάσσιες ζώνες, αλλά και ως προς την τυπική διαδικασία νομιμοποίησής του -καθώς δεν έχει την επικύρωση του λιβυκού κοινοβουλίου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: