Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Τεράστια η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα στην Κεντρική Εύβοια (Photos)

Τεράστια είναι η καταστροφή που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα που εξακολουθεί να καίει σε χαράδρα κοντά στην Πλατάνα της Εύβοιας για τρίτη ημέρα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για να ελεγχεί η φωτιά, αλλά και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων.
Την ίδια ώρα που ερευνάται η εκδοχή του εμπρησμού ως αιτία έναρξης της πυρκαγιάς...

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για να ελεγχεί η φωτιά, αλλά και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων.
Την ίδια ώρα που ερευνάται η εκδοχή του εμπρησμού ως αιτία έναρξης της πυρκαγιάς.
natura_euvoia_art
Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές από το δάσος στο Κοντοδεσπότι και τις γύρω περιοχές, αφού η φωτιά αφήνει πίσω της κρανίου τόπο.
natura_euvoia7
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις αποτεφρώθηκαν περίπου 25.000 στρέμματα, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 10.000 ήταν παρθένο δάσος - «πνεύμονας» για την Εύβοια.
natura_euvoia
Ζώα κάηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν, ενώ και αυτή η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη για την περιοχή.
natura_euvoia8
Εκατοντάδες πυροσβέστες, ενισχυμένοι και από δυνάμεις του στρατού και εθελοντέςπαραμένουν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ η προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνεςγια την προστασία των οικισμών απέδωσε.
natura_euvoia4
Επί ώρες, βαριά μηχανήματα έργων άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες ανάμεσα στην περιοχή που βρισκόταν κοντά στα πύρινα μέτωπα και τους οικισμούς, ώστε η πυρκαγιά να σταματούσε εκεί, όταν θα έφτανε στις αντιπυρικές ζώνες.
natura_euvoia5
Πλέον, στο επίκεντρο μπαίνει η έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά και ήδη τοτμήμα διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής λαμβάνει καταθέσεις, κάνει αυτοψίες και αξιολογεί μαρτυρίες και ευρήματα για να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία της φωτιάς που πλήγωσε για ακόμη μία φορά την Εύβοια.
natura_euvoia3

Δεν υπάρχουν σχόλια: