Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

Δεύτερη νύχτα αγωνίας στην Κεντρική Εύβοια - Φτιάχνουν νέες αντιπυρικές ζώνες (Photos)

Δεύτερη νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι στην Κεντρική Εύβοια, με τις Αρχές να δημιουργούν νέες αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Το μεγάλο ενεργό μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το χωριό Πλατάνια, ενώ οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Νίκο Χαρδαλιά, δίνουν μάχη με το χρόνο για να δημιουργήσουν διπλή γραμμή άμυνας για το χωριό, φτιάχνοντας αντιπυρικές ζώνες με μπουλντόζες και γκρέιντερ...
Η νύχτα στην Εύβοια ήταν δύσκολη, ενώ υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης του χωριού Πλατάνια, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Οι κάτοικοι που ξαναζούν τον εφιάλτη της φωτιάς που είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην περιοχή το 1995, μένουν και απόψε ξάγρυπνοι για να προστατεύσουν τις ζωές τους και τις περιουσίες περιουσίες.
Η αγωνία μεγάλωσε από τη στιγμή που σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες σύμμαχος στην προσπάθεια κατάσβεσης είναι ο καιρός, αφού κόπασαν οι άνεμοι.
Ο νέος συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές δυνάμεις λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμααπό μία μεγάλη αναζωπύρωση απέναντι από το χωριό Πλατάνια που δημιούργησε μέτωπο σε μία χαράδρα.
Η αναζωπύρωση είναι κοντά σε ελατόδασος γεγονός που προκαλεί τεράστια ανησυχία,αφού είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσβεση πυρκαγιάς σε ελατοδάση.
Νωρίτερα, στις 15:30, είχε υπάρξει  κινητοποίηση για μία αναζωπύρωση στο χωριό Μακρυμάλλη για την οποία χρειάστηκαν συνεχείς ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος.
Στην περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 280 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα που έχουν μεταφερθεί, ενώ παράλληλα βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών.
Ουσιαστικός ήταν και είναι ο ρόλος της αστυνομίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκκένωση των χωριών ενώ στα Ψαχνά βρίσκεται και στρατός αλλά και το ΕΚΑΒ το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή όπως επίσης σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο της Χαλκίδας.
nyx0
Εύβοια: Ενδείξεις εμπρησμού για τη μεγάλη πυρκαγιά
Δεύτερη νύχτα αγωνίας στην Κεντρική Εύβοια
plt001
plt002
plt003
plt004
ikji3
ikji2
ikji1
ikji4
ikji5
ikji7
ikji8
ikji6ikji10ikji9
pyr0
kf001
kf002
kf003
kf004
kf005
kf007
kf006
euvoia_eikones_art2
euvoia_eikones
euvoia_eikones3
euvoia_eikones2
euvoia_eikones4
euvoia_eikones5euvoia_eikones7euvoia_eikones6euvoia_eikones8

Δεν υπάρχουν σχόλια: