Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Άμεσες πρωτοβουλίες Μητσοτάκη σε Βουλή και Δικαιοσύνη για τα «μαύρα» κονδύλια Κοτζιά-Καμμένου

Αποφασισμένος για άμεσες πρωτοβουλίες με στόχο να μπει «φρένο» στο αδιαφανές καθεστώς αναφορικά με το «καυτό» αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των μυστικών κυβερνητικών κονδυλίων, είναι ο Κυριάκος Μητσοτακης.

Αφορμή στάθηκε τα όσα ζοφερά και εθνικά επικίνδυνα ακουσθήκαν και διέρρευσαν κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μεταξύ του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου. 
Επί της ουσίας οι δυο υπουργοί άφησαν ο ένας για τον άλλο δηλητηριώδεις αιχμές για τη διαχείριση των προαναφερόμενών κονδυλίων.
Οι αλληλοκατηγορίες και τα αιχμηρά σχόλια που αντάλλαξαν οι δυο κορυφαίοι υπουργοί έχουν ως εξής:
Κοτζιάς: Προτείνω να ησυχάσουμε, να σιωπήσουμε και να περιμένουμε τις εξελίξεις στα Σκόπια
Καμμένος: Δεν μπορεί να με υποκαθιστά ο υπουργός Εξωτερικών και να μαθαίνω από τρίτους τι γίνεται και ιδίως ότι χρησιμοποιεί με αδιαφάνεια τα 45 εκατ. ευρώ των «μυστικών κονδυλίων» και να τα σκορπίζει
Κοτζιάς: Πια 45; 11 εκατ. ευρώ έχω στο υπουργείο Εξωτερικών και από αυτά το 50% πάει στην Εκκλησία. Και μάλιστα δεν τα δίνω εγώ, τα δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Ευκλείδη πες του σε παρακαλώ!
Τσακαλώτος: (...)
Παππάς: (...)
Βίτσας: Νομίζω ότι αυτά δεν αφορούν το υπουργικό συμβούλιο
Τσίπρας: Αυτά είναι διαπροσωπικές διαφορές. Καλύτερα να προχωρήσουμε.
Στον απόηχο αυτών των τρομερών καταγγελιών που άφησαν άναυδη την κοινή γνώμη, η Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση και ζητά από τους εμπλεκόμενους υπουργούς να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις και κυρίως στοιχεία για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που έγιναν παρουσία του Πρωθυπουργού και όλων των υπουργών οι οποίοι έμειναν άλαλοι, αποφεύγοντας να πάρουν θέση.
Το συγκεκριμένο θέμα, όμως απασχολεί την Πειραιώς τις δυο τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου συζητήθηκε εκτενώς η όλη κατάσταση. Όπως επισημαίνεται έγινε μεγάλη συζήτηση για το μοντέλο που θα επιτρέπει τον έλεγχο των λεγόμενων μυστικών κονδυλίων, με απόλυτη ασφάλεια, γιατί όλοι αναγνωρίσαν ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια αποτελούν εργαλεία του κράτους που έχουν και χρησιμοποιούν όλες οι χώρες του κόσμου.
Εξετάσθηκε επίσης το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υφιστάμενη νομοθετική ρύθμιση, όπου Επιτροπή της Βουλής ελέγχει τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, σε όλα τα Υπουργεία που διαχειρίζονται απόρρητα κονδύλια.
Όπως διαβεβαιώνουν πάντως στελέχη της ΝΔ, η όποια τελική πρωτοβουλία ληφθεί θα είναι απόλυτα σοβαρή και καλά μελετημένη, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθούν σε κίνδυνο κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Κώστας Πασίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: