Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

"Καμένη γη" - βάση σχεδίου - παραδίδει ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη

Συνειδητά η κυβέρνηση ναρκοθετεί το πεδίο για να φέρει σε αδιέξοδο την επόμενη κυβέρνηση. 

Αδιαφορεί για τις μεταρρυθμίσεις, την άνοδο των επιτοκίων που παρουσιάζουν τα ομόλογα, καθιστώντας απαγορευτική την έξοδο στις αγορές, παίζει παιχνίδια με τις συντάξεις χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των εταίρων και έχει παγώσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε συνδυασμό με μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που συνοδεύεται από παροχολογία, διώχνει τους ξένους επενδυτές και βουλιάζει το χρηματιστήριο. Το πολιτικό πρόβλημα παραλύει στην κυριολεξία την οικονομία και ακυρώνει... τις όποιες πρωτοβουλίες που σχεδίαζαν ξένοι και ντόπιοι επενδυτές.
Η κατάσταση επιδεινώνεται από την κρίση στις σχέσεις Ιταλίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης και από μια σειρά σκανδάλων με κορυφαίο αυτό της Folli – Follie που εμφάνισε μαύρη τρύπα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ με αποτέλεσμα να χάσουν τεράστια ποσά οι μέτοχοι και οι τράπεζες.
Η αδυναμία των εποπτικών αρχών του χρηματιστηρίου να ελέγξουν την αξιοπιστία των στοιχείων που παρουσιάζουν οι εταιρείες, έχει προβληματίσει τους ξένους επενδυτές που εγκαταλείπουν μαζικά τις θέσεις που είχαν πάρει σε διάφορες μετοχές προσδοκώντας ένα καλύτερο κλίμα και άνοδο του γενικού δείκτη μετά την έξοδο από τα μνημόνια.
Τελικά η περιβόητη έξοδος από τα μνημόνια αποδείχτηκε εφιαλτική, αφού η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές και αντί για μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση επιδίδεται σε ακατάσχετη παροχολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: