Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Η προειδοποίηση Μητσοτάκη στον Τσίπρα για το Σκοπιανό - Η ανακοίνωση στους τομεάρχες που δείχνει εκλογές

Πώς άραγε μπορείς να τοποθετηθείς πάνω σε κάτι το οποίο δεν γνωρίζεις; 
Πώς μπορείς να εκφράσεις άποψη για κάτι που δε ξέρεις; 
Η απάντηση είναι απλή.
 Όταν δεν γνωρίζεις, δεν απαντάς γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκτεθείς. 
Την παραπάνω συλλογιστική δείχνει πως ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ. 
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα ...
αναφερθεί εκτενώς στην συνεδρίαση των τομεαρχών στο θέμα των Σκοπίων, κατηγορώντας αρχικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για έλλειψη ενημέρωσης.
Στην ΝΔ μάλιστα μιλούν ανοιχτά για πλήρη απουσία οποιασδήποτε μορφής πληροφόρησης εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών προς την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει στους τομεάρχες πως σε κάθε περίπτωση πήχης για την ΝΔ είναι η απόφαση της συνόδου κορυφής του Βουκουρεστίου, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει ένα βήμα παραπέρα: “ Μην περάσεις κάτω από το όριο που έθεσε η εθνική θέση στο Βουκουρέστι” θα είναι το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα, με τις πληροφορίες να θέλουν τον πρόεδρο της ΝΔ να κάνει μια αναλυτική περιγραφή του τι έγινε πριν από δέκα χρόνια στη ρουμανική πρωτεύουσα.
«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» θα επισημάνει ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος θα σημειώσει ότι το «αγκάθι» δε βρίσκεται μόνο στο ζήτημα του ονόματος αλλά και σε μία σειρά άλλων θεμάτων. «Η συμφωνία θα πρέπει να είναι μία, δε θα πρέπει να σπάσει» θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγραφώντας τη θέση της ΝΔ.
Είναι ξεκάθαρο πως στην Πειραιώς δε βιάζονται να τοποθετούν πάνω σε μία πρόταση, την οποία άλλωστε δε γνωρίζουν.
Μία ξεκάθαρη επιλογή της ΝΔ, την οποία αναμένεται να αποτυπώσει ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τρίτης.
Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει για μία ακόμα φορά πως το κόμμα του δε θα μπει σε καμία συζήτηση περί ονόματος εάν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι δεν εκφράσουν μία κοινή πρόταση. Γαλάζια στελέχη τονίζουν πως παρά την τάση μεταστροφής του κ.Καμμένου πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ δε δείχνουν να πείθονται ακόμα τουλάχιστον από την συγκεκριμένη αλλαγή γιαυτό και στην Πειραιώς δε θα προσφέρουν άλλοθι στην συγκυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση κυβερνά και φέρει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης» τονίζει σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η πρώτη συνεδρίαση των επικεφαλής των τομέων της ΝΔ θα έχει όμως και έντονο προεκλογικό χρώμα. 
Ο κ.Μητσοτάκης εκτιμά ότι το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων και αναμένεται να θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα. Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ.Μητσοτάκης θα ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης απόφαση του, το περιεχόμενο της οποίας θα θέτει την ΝΔ σε εκλογικό συναγερμό, στέλνοντας το μήνυμα πως η Πειραιώς ετοιμάζεται για κάλπες. Θα πρόκειται για μία ανακοίνωση με καθαρό εσωκομματική στόχευση, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν.
Μεγάλο τμήμα της εισήγησής του ο πρόεδρος της ΝΔ θα το καλύψει κατηγορώντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πεδίο της οικονομίας. 
Θα ασκήσει σκληρή κριτική στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και θα επιμείνει στο ότι μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, ακολουθεί το τέταρτο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του κ.Τσίπρα και του κ.Καμμένου.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: