Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ο Κυριάκος δεν πάει στο συμβούλιο αρχηγών αν δεν συμφωνήσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Γεύμα σε διαπιστευμένους συντάκτες της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε σε εστιατόριο της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Δεν πάω σε κανένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν δεν υπάρξει ενιαία κυβερνητική θέση», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι «μυστική διπλωματία, διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τις “κόκκινες” γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό και χαρακτήρισε «απαράδεκτο το να χαρακτηρίζεις κάποιον χρυσαυγίτη επειδή έχει ευαισθησία στο Σκοπιανό».
«Η ψυχολογική διαίρεση της χώρας είναι πράξη ανεύθυνη και επικίνδυνη»... σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά συμμετοχή στελεχών του σε συλλαλητήρια τόνισε μεν οτι «ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψή του», ωστόσο, θύμισε τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δε γίνεται».
Αναφερόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το 2008, στο Βουκουρέστι, όπου αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι τα Σκόπια δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ αν δε λυθεί πρωτίστως το θέμα της ονομασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχυς».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι «ομολόγησε αυτό που όλοι ξέραμε: μετά την περήφανη διαπραγμάτευση του 2015, περάσαμε στο ναι σε όλα».
Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη περιοδεία του στην Πέλλα και την Πιερία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του εισέπραξε από τον κόσμο κλίμα νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: