Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Φαιδρό πρωτοσέλιδο του αποτυχημένου εκδότη Μάρη και του συνεταίρου του Σαββίδη

Γελάνε μέχρι και τα τσιμέντα από το πρωί για το νέο ΦΑΙΔΡΟ πρωτοσέλιδο του αποτυχημένου εκδότη Δημήτρη Μάρη, που γράφτηκε – όπως φαίνεται- κατ εντολή του συνεταίρου του στην μπίζνα του «Έθνους» Σαββίδη και με υποβολέα τα πιο χυδαία τρολ του Μαξίμου.
Ο «εκδότης» Μάρης και ο συνεταίρος του Σαββίδης, με αφορμή το προβοκατόρικο παιχνίδι που στήνει η παρακρατική συμμορία του Τσίπρα με επίκεντρο το Σκοπιανό, επιχειρούν να πλήξουν την Νέα Δημοκρατία εμπλέκοντας (χωρίς καμιά επιτυχία) ξανά τον Καραμανλή.
Βεβαίως η δημοσιογραφική «παρέμβαση» που έχει το «Έθνος», είναι ανύπαρκτη...
– αφού κάθε μέρα ο αποτυχημένος εκδότης (αλλά κονομημένος στοιχηματζής) Μάρης βλέπει την «πλάτη» κυκλοφοριακά του ηρωϊκού Στέφανου Χίου και του άκρως επιτυχημένου «Μακελειού»… καταφέρνοντας πάντως μέχρι στιγμής να πουλάει (λίγα) περισσότερα φύλλα από την «Ελεύθερη Ώρα».
Αλλά λεφτά για… πέταμα υπάρχουν θα μας πείτε, εκατομμύρια ευρώ.
Αφού ο Μάρης διεκδικεί (και όλοι λένε πως έχει ντηλάρει με τον Τσίπρα) ΝΟΜΙΜΗ άδεια για την ημιπαράνομη Stoiximan αλλά και «πάγωμα» έως «κλείσιμο» των πολύ σοβαρών δικαστικών υποθέσεων που έχει, αφού ερευνάται για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσω των Στοιχηματικών του εταιρειών. Αυτός και ο Φώτης Μπόμπολας.
Όσο για τον Σαββίδη μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν στην Ελλάδα, το επίπεδο και το μέγεθος της υπόγειας συναλλαγής του με το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πρωτοθυμηθούμε, ΣΕΚΑΠ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Κανάλι «Ε» κ.λ.π.;
Η αποτυχημένη επιχείρηση Μάρη – Σαββίδη, να εμπλέξουν προβοκατόρικα τον Καραμανλή έχει προφανώς να κάνει με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις της «Καθημερινής» για το πώς βλέπουν τον Σαββίδη και τις σκοτεινές πηγές χρηματοδότησης του οι Αμερικανοί.
Αλλά και την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην επιτρέψει βρόμικες συναλλαγές κάτω από το τραπέζι εν όψη της αδειοδότησης των διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών, για την οποία «καίγεται» ο Μάρης.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το σημερινό, φαιδρό πολιτικά, πρωτοσέλιδο έχει προκαλέσει πλούσιο γέλωτα στην οδό Πειραιώς.
Παράλληλα όμως υπενθύμισε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τι «νόμισμα» θα πρέπει να «πληρώσει» του νταραβερτζήδες του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου…

Ερώτηση «φωτιά» της Νέας Δημοκρατίας για τους φοροφυγάδες Στοιχηματζήδες ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης

Ερώτηση «φωτια» της ΝΔ για τους ημιπαράνομους στοιχηματατζήδες του Διαδικτύου , οι οποίοι με το μαύρο και αφορολόγητο (τις περισσότερες φορές) χρήμα υποδύονται ενίοτε και τους εκδότες.
Η οδός Πειραιώς, δείχνει πλέον αποφασισμένη – όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του σκανδάλου με την Σαουδική Αραβία- να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τα «συστήματα» (και τα παρασυστήματα) του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού όπως «φωτογραφίζεται» καθαρά στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές!
Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών δραστηριοποιούνται επιθετικά το τελευταίο διάστημα στον χώρο των ΕΚΔΟΣΕΩΝ, την ίδια στιγμή που ελέγχονται φορολογικά από τις αρχές, τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα, τα οποία είτε δεν έχουν πληρωθεί, είτε κάποιο «αόρατο» χέρι (προφανώς από το Μαξίμου) πιέζει έτσι ώστε αυτά τα πρόστιμα με κάποιο τρόπο να μην καταλογισθούν.
Όπως συνέβη ακριβώς και στην περίπτωση της διαγραφής προστίμου 32 εκατομμυρίων ευρώ με την ΣΕΚΑΠ,το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι τι είδους ΠΟΛΙΤΙΚΗ συναλλαγή κάνουν οι Στοιχηματζήδες Εκδότες με το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ;
Και γιατί τις πολύ σκοτεινές υποθέσεις ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑΣ φοροδιαφυγής κάποιων διαδικτυακών εταιρειών Τζόγου και των μετόχων τους, το καθεστώς του Μαξίμου προσπαθεί να τις «θάψει»;
Η συνέχεια αλλά και οι ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ αναμένονται συναρπαστικές…

Η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ζητούν ενημέρωση για το πως η Κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίσει τον παράνομο τζόγο και την απώλεια εσόδων που προκύπτει από αυτόν.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών στις εξής ερωτήσεις:
  1. Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης για το θέμα του παράνομου τζόγου και της προστασίας των παικτών με βάση και τον πρόσφατο κανονισμό της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ);
  2. Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της σημαντικής απώλειας εσόδων που επιφέρει η ύπαρξη του παράνομου τζόγου για το Κράτος;
  3. Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί;
  4. Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές; Υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Έχουν γίνει καταλογισμοί και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα;
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:   Υπουργό Οικονομικών, κον Ευκλείδη Τσακαλώτο
ΘΕΜΑ:  Πως προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον παράνομο τζόγο και την απώλεια εσόδων από αυτόν;
Η συνολική ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιγνίων είναι εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για την Ελληνική κοινωνία και την οικονομία και προϋποθέτει αυστηρό και πλήρες κανονιστικό και εποπτικό πλαίσιο.
Με το Ν. 4002/2011, επιχειρήθηκε η ρύθμιση αυτής της αγοράς, ώστε οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο να μην λειτουργούν χωρίς έλεγχο.
Σύμφωνα με μελέτες και εκθέσεις, τα ποσά που διακινούνται παράνομα, κυρίως μέσω διαδικτυακών πλατφόρμων, εκτιμάται ότι ανέρχονται στα 1,5-2 δισ. ευρώ το χρόνο.
Με δεδομένο μάλιστα ότι η φορολόγηση επιβάλλεται στα μεικτά κέρδη των παιγνίων (Gross Gaming Revenues-GGRs), τα φορολογικά οφέλη που θα προκύψουν για το Ελληνικό Δημόσιο, αν αντιμετωπιστεί ο παράνομος τζόγος, θα είναι σημαντικά, της τάξεως – σύμφωνα με εκτιμήσεις – των 400-600 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.
Την εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνει και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΕΠ (Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων) τον Μάιο του 2016, στην οποία αναδεικνύεται η πληθώρα νέων, παράνομων ιστότοπων τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν στην χώρα μας.
Εξέλιξη που η ίδια Επιτροπή θα όφειλε να αποτρέπει, αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει λάβει κανένα δραστικό μέτρο πάταξης του φαινομένου.
Πρόσφατα προαναγγέλθηκαν άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων από τον Υπουργό Οικονομικών, τις οποίες και αναμένουμε.
Όμως, εγείρονται απορίες και ερωτηματικά από την επί μακρόν αδράνεια της Κυβέρνησης να διαμορφώσει το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο, και ενώ το πρόβλημα του παράνομου τζόγου διογκώνεται, ευνοώντας σύμφωνα με τον Προωθυπουργό ακόμα και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Απορίες που έρχονται να προστεθούν στην αδυναμία της Κυβέρνησης να περιορίσει την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, πεδία στα οποία οι επιδόσεις της είναι από ανύπαρκτες έως εξαιρετικά χαμηλές.
Την ίδια στιγμή, αποτελεί συνειδητή Κυβερνητική επιλογή η υπερφορολόγηση των έντιμων και συνεπών φορολογούμενων, όπως πρόσφατα παραδέχτηκε στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο της.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται o  κ. Υπουργός:
  1. Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης για το θέμα του παράνομου τζόγου και της προστασίας των παικτών με βάση και τον πρόσφατο κανονισμό της ΕΕΕΠ;
  2. Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της σημαντικής απώλειας εσόδων που επιφέρει η ύπαρξη του παράνομου τζόγου για το κράτος;
  3. Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί;
  4. Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές; Υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Έχουν γίνει καταλογισμοί και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα;
Αθήνα, 29.11.2017 
Οι Ερωτώντες Βουλευτές :
  1. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  2. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
  3. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
  4. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  5. ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚOΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  6. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  7. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  8. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  9. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
  10. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  11. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  12. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  13. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  14. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ)
The American Interest: Η νέα ολιγαρχία της Ελλάδας
Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (7/1/2018)
Εκτενές αφιέρωμα στον Ιβάν Σαββίδη με αιχμές για ενδεχόμενους δεσμούς του με τα συμφέροντα του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό The American Interest.
Το δημοσίευμα τιτλοφορείται  «Η νέα ολιγαρχία της Ελλάδας – Από τη Ρωσία με αγάπη» και επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα η δραστηριότητα του κ. Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει ερωτήματα όσον αφορά την προέλευση των πόρων του και τις επιδιώξεις του.
«Πώς ένας άνδρας που στα χαρτιά έχει περιουσία 760 εκατομμύρια δολάρια έχει επενδύσει σχεδόν το ήμισυ αυτού του ποσού στην Ελλάδα μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία;», διερωτάται το δημοσίευμα.
Το «The American Interest» σημειώνει πως η επένδυση Σαββίδη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης φαντάζει κίνηση που θα μπορούσε να περιορίσει την πρόσβαση του Ναυτικού του NATO στα Βαλκάνια, την περιοχή όπου εφάπτονται οι σφαίρες της Δύσης και της Ρωσίας. Αιχμές για την υπόθεση του ΟΛΘ έχει αφήσει και ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα.
Το περιοδικό αναγνωρίζει πως οι καταγγελίες σχετικά με τον κ. Σαββίδη μπορεί να είναι άστοχες, όμως υπογραμμίζει ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ο ρωσοπόντιος επιχειρηματίας έχει μία μεγάλη διαφορά από τους παραδοσιακούς «ολιγάρχες» της Ελλάδας: Οι υπόλοιποι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι πάντοτε φιλοδυτικοί Ευρω-Ατλαντιστές, ενώ ο κ. Σαββίδης θυμίζει περισσότερο το γκρίζο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση.
Η διαδρομή του κ. Σαββίδη είναι «μία τυπικά σκιώδης ιστορία πλουτισμού στη μετά-Σοβιετική» περίοδο, σημειώνει επίσης το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: