Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ενδοκυβερνητική σύρραξη προκαλεί το σκοτεινό deal Καμμένου – Στα κάγκελα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις για το σκοτεινό deal του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση στρατιωτικού υλικού,
Πρώτος ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης που ζήτησε την ακύρωσή της συμφωνίας, αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο Νίκος Φίλης σε ανάρτησή του στο Facebook τόνιζε πως κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει σκάνδαλο στον τρόπο που συμφωνήθηκε η παροχή του στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο τάχθηκε κατά της ουσίας της συμφωνίας. Και αυτό γιατί όπως λέει... οι βόμβες που θα παράσχει η ελληνική πλευρά, θα χρησιμοποιηθούν από το αραβικό βασίλειο στον πόλεμο που διεξάγει στην Υεμένη «βομβαρδίζοντας στόχους και προκαλώντας θύματα στον άμαχο πληθυσμό και μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή».
Λίγη ώρα αργότερα, με ανάρτησή του στο Facebook και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, συντάχθηκε απόλυτα με τον Νίκο Φίλη, καθώς αναδημοσίευσε τη δήλωση με το σχόλιο: «συμφωνώ απολύτως».
Πληροφορίες αναφέρουν πως θα ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού που θα εκφράσουν με τη σειρά τους την αντίθεση τους στη σκοτεινή συμφωνία του Πάνου Καμμένου με τη Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: