Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΕΔΩ ΚΑΙ 66 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ! Δείτε γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται ξύδι στη σαλάτα σας!


Το ξύδι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια ως μία λαϊκή θεραπεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και την αποτελεσματική προώθηση του ελέγχου του βάρους.

Από το 1950 ακόμα γίνεται λόγος για τις θεραπευτικές επιδράσεις του μηλόξυδου στον οργανισμό, ενώ πρόσφατες μελέτες επισημαίνουν πως το ξύδι βοηθά στην απώλεια βάρους και στη θεραπεία της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Επίσης...
βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του μεταβολισμού, όπως αναφέρει το medinova.gr
Απώλεια βάρους
Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2010 στην επιθεώρηση Annals of Nutrition and Metabolism, αναφέρθηκε ότι 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι κατά τη διάρκεια των γευμάτων μειώνουν τη γλυκαιμική ανταπόκριση της προσλαμβανόμενης τροφής κατά περίπου 20% σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο. Το ξύδι βοηθά, επίσης, στη δημιουργία αίσθησης κορεσμού και συνεπώς μειωμένης κατανάλωσης τροφής.
Διαχείριση του διαβήτη
Η ικανότητα του ξυδιού να μετριάζει τα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης φαίνεται πως το κάνουν ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους διαβητικούς. Σε μια σουηδική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2005 στο περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition, όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν ένα απλό γεύμα υδατανθράκων με βάση το λευκό ψωμί, αλλά συμπλήρωναν με ξύδι, βίωναν σε μικρότερο βαθμό μια απότομη αύξηση γλυκόζης στο αίμα.
Αποτοξίνωση και πέψη
Η χρήση του ξυδιού για την αποτοξίνωση του οργανισμού χρονολογείται από την εποχή του Ιπποκράτη, ο οποίος συνέστησε μηλόξυδο για τη θεραπεία των πόνων στις αρθρώσεις, στα πεπτικά προβλήματα και τις αιματολογικές διαταραχές. Το μηλόξυδο καταστρέφει τα επιβλαβή για το πεπτικό σύστημα βακτήρια, δημιουργώντας πιο αποτελεσματική πέψη και εξάλειψη των αποβλήτων. Επίσης, βοηθά στη διάλυση του λίπους γεγονός που βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών που έχουν ως κύρια αποστολή να αποτοξινώνουν το σώμα.
Χρόνιος πόνος
Επιπλέον, το ξύδι συνιστά μια αποτελεσματική θεραπεία για μια σειρά από ασθένειες που προκαλούν χρόνιο πόνο. Εκείνοι που χρησιμοποιούν συχνά ξύδι ή μηλόξυδο στη διατροφή τους, έχουν αναφέρει ανακούφιση από ημικρανίες, ουρική αρθρίτιδα, χρόνια κόπωση και ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: