Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Τα τρία φάουλ του καθεστώτος Τσίπρα και ο πραγματικός στόχος…

Η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος (άρθρο 120) προβλέπει πως «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων» (παρ.2).
Στη συνέχεια (παρ.4) προστίθενται και τα εξής: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Με αυτά που βλέπω εύχομαι να μην φθάσουμε εκεί. ...
Γιατί η επιχειρηματολογία των κυβερνητικών παραγόντων δείχνει να ξεπερνά τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.
Το γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις συντηρούσαν ένα αντισυνταγματικό καθεστώς στο τηλεοπτικό τοπίο, δεν προσφέρει συνταγματική κάλυψη στον νόμο Παππά. Η μία ανομία δεν διορθώνεται με άλλη. Βασική αρχή σε κάθε κράτος δικαίου. Αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στο οφθαλμός αντί οφθαλμού.
Το δεύτερο επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι ο λαός της έδωσε εντολή να βάλει τάξη. Σωστό. Ο λαός της έδωσε νόμιμη εντολή θεωρώντας την ικανή να τη φέρει σε πέρας.
Δεν της έδωσε εντολή να παραβιάσει το Σύνταγμα. Να το εφαρμόσει της έδωσε εντολή.
Αν η κυβέρνηση δεν ήταν ικανή να το κάνει αυτό, για την ανικανότητά της δεν αποτελεί άλλοθι η λαϊκή εντολή.
Αντίθετα, η επίκλησή της για να δικαιολογηθούν παράνομες δραστηριότητες αποτελεί εκτροπή.
Ας ελπίσουμε όλοι η κυβέρνηση να περιοριστεί στις παραβιάσεις της λογικής και να μην επιμείνει στην παραβίαση του Συντάγματος.
Την είχαν προειδοποιήσει οι πάντες. Αλλά, δεν άκουγε κανέναν.
Και για αυτό ολόκληρη η ευθύνη είναι δική της.
Αν έχασε από τους νταβατζήδες, όπως χαρακτηρίζει η ίδια ορισμένους επιχειρηματίες, η ευθύνη ανήκει στην ίδια. Ας μην αναζητά άλλοθι στο ΣτΕ, τα ΜΜΕ, τα κόμματα και τον λαό.
Γιατί η εντολή του λαού να συγκρουστεί με τη διαπλοκή είναι ισχυρή. Στο χέρι της είναι να το κάνει με τον σωστό τρόπο. Και όχι εκδικητικά, του στυλ να κλείσουμε το MEGA επειδή δεν έπαιζε στα ίσια τον ΣΥΡΙΖΑ και στήριζε τα μνημόνια, το τρίτο εκ των οποίον διαπραγματεύθηκε και ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.  
Το τρίτο επιχείρημα της κυβέρνησης είναι το πιο επικίνδυνο. Υιοθετεί τη θεωρία πως οι δικαστές αποφάσισαν υπό πίεση (της κοινής γνώμης; των συμφερόντων;) και ότι η πλούσιοι και βολεμένοι στερούν από τους φτωχούς γιατρούς και παιδικούς σταθμούς.
Το επιχείρημα αυτό παραβιάζει τη λογική, παραβιάζει το Σύνταγμα και ανοίγει την πόρτα του τρελοκομείου, εμφανίζοντας τους δικαστές ως ενεργούμενα και φέροντας τη μία κοινωνική τάξη απέναντι στην άλλη. 
Αντί της προφανούς επιλογής, η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το φιάσκο και να ολοκληρωθεί η υπόθεση ως κωμωδία και όχι ως τραγωδία, ο πρωθυπουργός δείχνει να φλερτάρει με τη μαύρη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού. Ο ίδιος πρωθυπουργός που κάλεσε την ηγεσία των δικαστών στο γραφείο του για να υποσχεθεί αυξήσεις στις κορυφές των δικαστικών πυραμίδων.
Το πήραμε τα λεφτά από τους πλούσιους για να τα δώσουμε στους φτωχούς θυμίζει κάπως τη λογική των απαλλοτριώσεων τραπεζών από ποινικούς και τρομοκράτες.
Ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν τη δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Ναι στην αναδιανομή, αλλά τη νόμιμη. Την αναδιανομή που αντιμετωπίζει το πραγματικό πρόβλημα της ανισότητας του πλούτου.
Οι πολίτες έχουν ανάγκη από κανόνες και ίσες ευκαιρίες, όχι από ελεημοσύνες.
Δουλειά του κράτους είναι να πιάσει τα δις της φοροδιαφυγής, του μαύρου χρήματος, των προϊόντων εγκλήματος, του αθέμιτου πλουτισμού 
…και όχι να παίρνει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ως ασπιρίνες για έναν ασθενή που αντιμετωπίζει βαρύτατη ασθένεια.
Για αυτό ήρθε η αριστερά στην εξουσία.
Και όχι για να επαναλαμβάνει μονότονα και εσείς βασανίζατε τους μαύρους.
Εκτός κι αν ο πραγματικός της στόχος ήταν αυτός: να χτίσει τη δική της αριστερή διαπλοκή. 
Προ αυτού του στόχου ορισμένοι δείχνουν να μην έχουν κανέναν ενδοιασμό.
Οπότε καλό είναι να έχουμε πρόχειρο το άρθρο 120 του Συντάγματος (για το οποίο έβαλε τα κλάματα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του)
Για την περίπτωση που κάποιοι θα επιμείνουν να κάνουν την κωμωδία… τραγωδία.
Γ.Αντύπας
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: