Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΟ ΙΔΙΟ GREXIT ΘΕΑΤΕΣ! «Κάτι σοβαρό συμβαίνει και κάτι προετοιμάζει ο Τσίπρας με όσα υπαινίσσεται»!

Με τη φωτιά φαίνεται να παίζει και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στην αδυναμία της κυβέρνησης να έλθει σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που ο ίδιος υπέγραψε με τη συμφωνία του καλοκαιριού.

Τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, είναι ενδεικτικά της τακτικής που αρχίζει να ακολουθεί και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας...
ενόψει της αξιολόγησης από τους δανειστές.
Όλα αυτά έχουν αρχίσει να προκαλούν ανησυχία και αντιδράσεις για το πού το πάνε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ποια είναι η προοπτική της χώρας.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ. στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων

Ο κ. Τσίπρας μιλά για κινδύνους που ξεκινούν από την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και φτάνουν στη διαίρεση της Ευρώπης. 
Με όσα υπαινίσσεται δείχνει πως κάτι σοβαρό συμβαίνει και κάτι προετοιμάζει. 
Οφείλει να δώσει άμεσα καθαρές και υπεύθυνες εξηγήσεις. 
Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα Τσίπρα».

Ο Πρωθυπουργός είχε πει νωρίτερα τα εξής:
«Πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία την οποία και θα τηρήσει, δεν υπέγραψε σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της και διάλυσης της κοινωνικής της συνοχής. 

Αν κάποιοι επιμένουν να θέλουν να εκδικηθούν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θέτουν σε κίνδυνο μονάχα την Ελλάδα αλλά την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την Ευρώπη».
Συνέχισε λέγοντας:
«Στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος κρίνεται και η επιτυχία της Ευρώπης απέναντι στην κρίση. 

Προϋπόθεση, όμως, για να πετύχει η Ελλάδα και να βγει από την κρίση είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και να αποκαταστήσουμε την οικονομική σταθερότητα διατηρώντας την πολιτική σταθερότητα. 
Παράγοντας, όμως, που κρίνει την πολιτική σταθερότητα είναι η κοινωνική συνοχή, είναι η κοινωνική ειρήνη. 
Παρεμβάσεις ή απαιτήσεις παράλογες, ακραίας νεοφιλελεύθερης κοπής που υπερβαίνουν και τα συμφωνηθέντα του Ιούλη, παρεμβάσεις που απειλούν την κοινωνική ειρήνη και μας γυρνάνε πίσω στον φαύλο κύκλο της έντασης, αποτελούν παρεμβάσεις ενάντια στην προοπτική επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος».

Πάντως ο Φρανσουά Ολάντ ήταν ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις του. Μιλώντας στη Βουλή είπε: «Σας διαβεβαιώ ότι είναι κρίσιμο να γίνουν σεβαστές και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, είπε, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η αβεβαιότητα, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να γίνει η άρση ελέγχου των κεφαλαίων».
Σε άλλο σημείο τόνισε επίσης: «Οι μεταρρυθμίσεις ξέρω ότι θα είναι πολύ απαιτητικές. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολες, ειδικά για συνταξιοδοτικό, φορολογική μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμό του κράτους. “Ολα αυτά είναι απαραίτητα για μέλλον της Ελλάδας» και ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας όπως έκανε μέχρι τώρα αλλά εφόσον και η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.



crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: