Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Μητρόπουλος: Ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε

Menelaos Myrillas / SOOC«Ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε ηττηθήκαμε και δώσαμε αφορμή στον Σόιμπλε να χαίρεται για τη λιτότητά του, τον λιταρχισμό του» 

δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος διατυπώνοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το μνημόνιο «δεν μπορεί να εφαρμοστεί».
Για το «παρών» στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου...

ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι «από πολυγραφότερος αποδομητής του μνημονίου δεν ήθελα να προδώσω τις αρχές μου»
«Η πρώτη μείωση των συντάξεων άρχισε από την Παρασκευή, δεν μπορούσα να στηρίξω» διευκρίνισε.
«Η ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου μνημονίου άλλαξε όλη την ατζέντα της Αριστεράς... Για πρώτη φορά ανέλαβε δανεισμό μέσω μνημονίου με ρήτρα εκχώρησης κυριαρχίας και συμπιέσεως των συντάξεων» επισήμανε δε ο κ. Μητρόπουλος.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε ότι «υπάρχουν ευθύνες για αυτό που ψηφίσαμε προχθές, πολύ μεγάλες ευθύνες...»
«Πρέπει να μάθουμε πόσο κόστισαν στη χώρα τα capital controls, πόσο κόστισε η δήλωση Δραγασάκη ότι 'απειλήσαμε τους δανειστές ότι θα φύγουμε και υπερθεμάτισαν', καθώς και για το Σχέδιο Β του Βαρουφάκη» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης.
Σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, ο πρωθυπουργός πρέπει «να σταματήσει να κοροϊδεύει και να διχάζει το λαό... Η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει και να ζητήσει συγγνώμη για τη ρητορική μίσους και διχασμού με ‘Μερκελιστές’, ‘γερμανοτσολιάδες’ κλπ. Η χώρα δεν κυβερνάται».
Εξαπέλυσε δε επίθεση στον κ. Μητρόπουλο, λέγοντας ότι θεωρεί «ότι είναι λάθος να συνεχίζουμε το ‘είναι κακό και δεν το ψηφίζω θα το ψηφίσουν οι ‘κακοί άλλοι’».

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: