Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ! Ο εφιάλτης του Τσίπρα στο δρόμο προς τις κάλπες!

Δεύτερες σκέψεις έχει αρχίσει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες όλες οι πληροφορίες αλλά και οι δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών έκαναν λόγο για πρόωρες εκλογές τα τελευταία 24ωρα στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να φτάνουν μηνύματα που κάθε άλλο παρά ευνοϊκά είναι για το αποτέλεσμα μιας... εκλογικής αναμέτρησης άμεσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται οριακά γύρω του 30% ένα ποσοστό που πολύ δύσκολα δίνει αυτοδυναμία.
Αν και όλες οι έρευνες καταγράφουν τη δυναμική του Αλέξη Τσίπρα και την δημοφιλία του και ότι ουσιαστικά «παίζει» μόνος του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας χωρίς ουσιαστικά πολιτικό αντίπαλο, η στροφή που έκανε με την υπογραφή του νέου μνημονίου φαίνεται να κοστίζει εκλογικά αφαιρώντας πολύτιμες ποσοστιαίες μονάδες που θα του δώσουν την αυτοδυναμία.
Πέρα όμως από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων ο Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει και τους δανειστές οι οποίοι δεν ενθουσιάζονται με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 25 δισ. ευρώ.
Από τις Βρυξέλλες έχουν φροντίσει να σταλούν τα μηνύματα προς το Μαξίμου να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση που θα θέσει αμφισβήτηση τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης που έχει αναλάβει για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Μπροστά στα δεδομένα αυτά το Μαξίμου έχει αρχίσει να αναζητά εναλλακτικές για το πώς θα μπορέσει να ισορροπήσει διασφαλίζοντας την πορεία μέχρι την πρώτη αξιολόγηση ξεκαθαρίζοντας παράλληλα το θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου και του ΣΥΡΙΖΑ που κάθε άλλο συνθήκες ομαλές εξασφαλίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: