Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ο μαλάκας της ιστορίας...


Τώρα που μάλλον θα τελειώσουν θετικά τα πράγματα για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, σκέφτομαι ποιον θα καταγράψει η ιστορία, σαν τον μαλάκα της ιστορίας.

Ο μαλάκας της ιστορίας είναι αυτός που ενώ όλοι του λέγαμε τις καταστροφικές συνέπειες μιας ενδεχόμενης επιστροφής μας στην δραχμή, αυτός πίστευε με μια έξοδο από το Ευρώ θα ήτανε όλα καλύτερα, μέχρι που του είπε την αλήθεια ο αγαπημένος του πρωθυπουργός...

Ο μαλάκας της ιστορίας είναι αυτός που δεν είχε αντιληφθεί τι διακυβεύεται, ο μαλάκας της ιστορίας είναι αυτός του ΟΧΙ μεν στο δημοψήφισμα, αλλά ΝΑΙ στην Ευρώπη.
Ο μαλάκας της ιστορίας είναι αυτός που πίστευε ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ, η κυβέρνηση θα έλεγε και αυτή ΟΧΙ στις προτάσεις των εταίρων μας και θα μέναμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο μαλάκας της ιστορίας είναι αυτός που πίστευε ότι πολίτες από άλλες φτωχότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα συνέχιζαν να πληρώνουν από τους φόρους τους, τις πρόωρες συντάξεις τις δικές του.
Ο μαλάκας της ιστορίας είναι αυτός που πίστευε ότι ένα μάτσο νεοκομμουνιστές θα μπορούσαν να παίζουν και να εκβιάζουν με νταούλια που θα βάραγαν και θα χόρευαν οι αγορές έναν ολόκληρο φιλελεύθερο κόσμο και στο τέλος είδαμε ποιες αγορές τελικά χόρεψαν.
Ο μαλάκας της ιστορίας είναι αυτός που πίστευε ότι μπορεί να μείνει στην Ευρώπη με τους δικούς του όρους, ο μαλάκας της ιστορίας είναι αυτός που πίστευε ότι υπήρχε ποτέ πιθανότητα να τον δανείζουν με τους όρους τους δικούς του, λες και αυτό συμβαίνει πουθενά στην πραγματική ζωή.
Ο μαλάκας της ιστορίας είναι αυτός που πίστευε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κανόνες, ή ότι θα μπορούσε να της επιβάλει αυτός τους δικούς του κανόνες.
Ο μαλάκας της ιστορίας είναι αυτός που αυτές τις μέρες ανεβάζει βίντεο με τραγουδάκια, κάνει αστειάκια, ή έχει πάει "πολυήμερες διακοπές", αυτός που πλέον κάνει το κορόιδο γενικότερα, αυτός που κατάλαβε ότι πιάστηκε μαλάκας, αλλά δεν έχει το ανάστημα να το παραδεχθεί.

Ο μαλάκας της ιστορίας ευτυχώς δεν κατάφερε να δώσει την χαριστική βολή στην πατρίδα του.
Ο μαλάκας της ιστορίας ευτυχώς έχασε…



Κλόουν
O Klooun
orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: