Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες με τις φήμες για παραίτηση της Κυβέρνησης ακόμα και μέχρι τη Δευτέρα να φουντώνουν και πάλι.
Το σενάριο αυτό έρχεται να ενισχύσει και η επίθεση που εξαπολύει το Μαξίμου στον Παναγιώτη Λαφαζάνη μέσα από γραπτή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Γεροβασίλη που ουσιαστικά κατηγορεί την Αριστερή Πλατφόρμα για ανατροπή της Κυβέρνησης...
Συγκεκριμένα σχετικά με τη συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Real.gr αναφέρει τα εξής
Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τις δηλώσεις τους σήμερα γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, είναι γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια οι ίδιοι καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής.
Το ερώτημα είναι απλό.
Η μετάβαση στο νέο νόμισμα που εισηγείται θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι;
Αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα. Αν, για παράδειγμα, ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επιπεδο ζωής των συνταξιούχων;
Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα; Ή με ποιά δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς;
Τέλος, γνωρίζουμε όλοι ότι το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε και ενδιάμεσα προαπαιτούμενα μετά τις 22 Ιουλίου αλλά και δάνειο γέφυρα, που οι προσπάθειες της διαπραγματευτικής ομάδας απέτρεψαν.
Ήθελε, επίσης όπως γνωρίζουμε όλοι και ειδικά ο σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ. Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο και άλλα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας. Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς»
Παραίτηση της Κυβέρνησης και άμεσα εκλογές
Αυτό που επιλέγεται τελικά φαίνεται ότι είναι η λύση της παραίτησης της κυβέρνησης προκειμένου να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν οι εκλογές στη συνταγματική προθεσμία, δηλαδή εντός 30 ήμερων από τη διάλυση του Κοινοβουλίου, διάστημα όμως που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τις 20 ήμερες.
Τα πράγματα δείχνουν να έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε ήδη έχει επιλεγεί και το πρόσωπο που θα αναλάβει υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και με βάση το νόμο θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Οι ανακοινώσεις είναι θέμα εικοσιτετραώρων με καταληκτική ημερομηνία, όπως φαίνεται, τη Δευτέρα.
Ο Πρωθυπουργός είδε το μεσημέρι τον παλιό του συνεργάτη και υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος δήλωσε βγαίνοντας από το Μαξίμου ότι οι ανακοινώσεις είναι «είναι θέμα ωρών» ή «θέμα 24ωρών», ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει και νέο ραντεβού των δύο ανδρών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναληφθούν.
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε ακόμη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, ο οποίος πέραν από την κυβερνητική ιδιότητα του για την οργάνωση των εκλογών θεωρείται και ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύεται πιο πολύ από κάθε άλλον ο Πρωθυπουργός για την ανάλυση των δημοσκοπήσεων και την πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας, σχολίαζαν:
«Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές- εξπρές».
Τόνιζαν επίσης ότι «η κυβέρνηση, όσο κι αν πελαγοδρομεί και αμπελοφιλοσοφεί σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει στο λαό ότι συνομολόγησε με Μέρκελ και Σόιμπλε ένα νέο Μνημόνιο λιτότητας και εξόντωσης της κοινωνίας, ένα Μνημόνιο ξεπουλήματος της χώρας και υποτέλειας».
Καταλήγοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τίποτα και κανένα εκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να διασώσει τη νέα, καταστροφική συναίνεση, που εκφράστηκε στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την κυβέρνηση, με την από κοινού ψήφιση του τρίτου Μνημονίου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου