Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ! «Δεν υποχωρούμε εάν δεν δικαιωθούμε!»


Σε συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου Αρναίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας στη Χαλκιδική φωνάζοντας συνθήματα 

«Αλέξη αλήτη, μας έκλεισες το σπίτι» 

και...

«Κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία»

Αποχώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι ενώ στο χώρο βρίσκεται παρακολουθώντας διακριτικά και αστυνομική δύναμη.
Οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας, είχαν προαναγγείλει τη συγκεκριμένη κίνησή τους αφού άλλωστε συνεχίζεται η διαμαρτυρία τους με αρκετούς από αυτούς να συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους μέσα στις στοές , αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο σταμάτημα των εργασιών σε Σκουριές και σε Ολυμπιάδα και ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
«Δεκάδες συνάδελφοι μεταλλωρύχοι συνεχίζουν να είναι «ταμπουρωμένοι» στις στοές, με τις στολές εργασίας τους και τον εξοπλισμό τους», δήλωσε στο CRASHONLINE ο πρόεδρος των υπογειτών των μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας τονίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν οι συνάδελφοί του «Η κεντρική στοά έχει μήκος τρία χιλιόμετρα, σε βάθος πάνω από τριακόσια πενήντα μέτρα, δεν έχει καλό οξυγόνο, υπάρχει πολλή υγρασία, πολλά νερά, αντιλαμβάνεστε ποια είναι η κατάσταση σε αυτό το περιβάλλον» τονίζει ο κ. Ζαφειρούδας
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρούδα, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η πλειοψηφία του προσωπικού, με εξαίρεση ένα ολιγάριθμο προσωπικό ασφαλείας.
«Προσδοκούμε η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη, το Συμβούλιο της Επικρατείας να άρουν την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη που ήταν μία απόφαση καθαρά πολιτική, μια απόφαση που έβγαλε στο δρόμο 2000 εργαζόμενους. Δεν πρόκειται για μία αριστερή κυβέρνηση αλλά για μια δικτατορική κυβέρνηση του αποφασίζω και διατάζω!» τόνισε ο κ. Ζαφειρούδας ο οποίος κα πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με δύο αποκλεισμούς σε δύο κεντρικούς οδικούς κόμβους της περιοχής την Πέμπτη και νέες καταλήψεις την Παρασκευή.
Ρ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: