Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Στα όρια του στατιστικού λάθους πλέον η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ (ποσοστά)

Ο Lykavitos.gr σας αποκαλύπτει σήμερα τις δύο πρώτες δημοσκοπήσεις γνωστών εταιρειών, μια εκ των οποίων θα δημοσιευθεί στον Τύπο του Σαββατοκύριακου

Σύμφωνα με την απολύτως διασταυρωμένη πληροφόρηση μας, η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ κινείται στην καλύτερη περίπτωση στο 2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή κάτω από τα όρια του στατιστικού λάθους!

Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη δημοσκόπηση ο...
ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 24% και η Νέα Δημοκρατία στο 22%, διαφορά στο 2%.
Η ψαλίδα κλείνει περαιτέρω στην μέτρηση της δεύτερης εταιρείας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 23% και την Νέα Δημοκρατία στο 21,5%, διαφορά μόλις στο 1,5%.
Παράλληλα η εικόνα της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαρδιωτική – θυμίζει πορεία ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου, όπως μας ανέφεραν – σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία η συσπείρωση της οποίας ήδη έχει αγγίξει πολύ υψηλά ποσοστά.
Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής υπάρχει η εικόνα ότι πλην των ΑΝΕΛ θα εκπροσωπηθούν και στο επόμενο κοινοβούλιο με την προσθήκη της“Ενωσης Κεντρώων” του Λεβέντη, και βεβαίως την “Λαική Ενότητα” του Λαφαζάνηπου σταδιακά καταγράφει υψηλή δυναμική.
Είναι προφανές πως εάν αυτή η εικόνα που ήδη εμφανίζουν όλες οι μετρήσεις συνεχισθεί, το παιχνίδι ακόμη και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης παραμένει ανοιχτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: