Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ: Κι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να προσχωρήσουν στη Λαϊκή Ενότητα

Aμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών θα εκδηλωθεί το δεύτερο κύμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα προσχωρήσουν στην Λαϊκή Ενότητα, 

αποκάλυψε ο Θανάσης Πετράκος στον Realfm 97,8 στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου.
«Η Λαϊκή Ενότητα φιλοδοξεί να γίνει ...
ένα μεγάλο μέτωπο, μέτωπο συσπείρωσης όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Είμαστε πολύ ανοιχτοί. Φυσικά υπάρχουν συζητήσεις με πάρα πολλούς και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και με ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς. Υπάρχουν δυνατότητες και για άλλους βουλευτές και τις επόμενες ημέρες αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, θα εκδηλωθεί το δεύτερο κύμα» τόνισε ο κ. Πετράκος ενώ χαρακτήρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ένα συνεπές αντιμνημονικό πρόσωπο. «Είναι μια πρόεδρος που έχει αναδείξει τη βουλή σε μεγάλο δημοκρατικό θεσμό. Έχουμε μεγάλη φιλία και προσωπική», σημείωσε, ωστόσο επισήμανε ότι θα ανακοινώσει η ίδια τις προθέσεις της όταν γίνουν οι ανάλογες συζητήσεις.
Ο βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αποκλείοντας μετεκλογική συνεργασία. «Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει Μαξίμου και υπάρχει μείγμα γενετικά τροποποιημένο του πρώην ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των εκλογών. Εμείς με θάρρος και αισιοδοξία θα απευθυνθούμε στο λαό και θα του πούμε να εκλέξει μια αντιμνημονιακή βουλή. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε με ΝΔ , Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Επιδιώκουμε τη λαϊκή εντολή που εδόθη από τον λαό πολύ απλόχερα στις 5 Ιουλίου και το όχι του μετετράπη σε ναι».
«Ο λόγος για τον οποίο έγινε ένα γενετικά τροποποιημένο κόμμα είναι γιατί αποδέχθηκε να μπει στο εργαστήριο της Μονσάντο των εταίρων της Ε.Ε. και να αποδεχθεί να μην τηρήσει το πρόγραμμά του. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τηρούσε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, τότε δεν υπήρχε κανένα ζήτημα. Για εμάς η ενότητα όλων των προοδευτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι ουσιώδες ζήτημα της δικής μας αντίληψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ώρα που έγινε κυβέρνηση αντικαταστάθηκε το κόμμα από τους κύκλους του Μαξίμου και το υπουργικό συμβούλιο από την κλειστή πεντάδα που συζητούσε τη διαπραγμάτευση και οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα του τρίτου μνημονίου», υπογραμμίσε.
«Επικράτησε η λογική της συμφωνίας πάση θυσίας στο ευρώ παρά και ενάντια στις προγραμματικές και προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις ιδρυτικές διακηρύξεις του κόμματος. Δυστυχώς, υπήρξε ασυνέπεια λόγων και έργων και για αυτό απευθυνόμαστε στο λαό ότι ζητάμε να επιβραβευτεί η συνέπεια λόγων και έργων και να αποδοκιμαστεί η ασυνέπεια» πρόσθεσε.
O κ. Πετράκος επισήμανε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα εξαντλήσει τη διερευνητική εντολή που θα λάβει όχι για λόγους καθυστέρησης αλλά κυρίως για λόγους ουσίας. «Θα την αξιοποιήσουμε για να συναντηθούμε πρωτίστως με τα κόμματα αλλά και με όλες τις κοινωνικές οργανώσεις και τους φορείς που έχουν πληγεί από το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο και θα πληγούν από το τρίτο μνημόνιο για να συζητήσουμε αναλυτικά και να χαράξουμε κοινή γραμμή. Θα είναι υποκριτικό να κατηγορηθούμε ότι καθυστερούμε. Το ίδιο έκανε ο κ. Τσίπρας το 2012″.
Την αποχώρησή του είχε προαναγγείλει λίγες ώρες πριν και ο Μίμης Δερμιτζάκης.
Στην ανακοίνωσή του, ο ίδιος αναφέρει:
“Μετά την υπογραφή από την κυβέρνηση του 3ου σκληρού μνημονίου και τη σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μνημονιακό Κεντροαριστερό μόρφωμα, καθίσταται πλέον αδύνατη η παραμονή μου στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Η 40χρονη στράτευσή μου στην Αριστερά, οι ιδεολογικές και πολιτικές μου καταβολές, καθώς και οι αξιακοί μου κώδικες, επιβάλλουν την παραίτησή μου απο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παραμένω ενεργός, αγωνιζόμενος μέσα απ’τα κοινωνικά κινήματα, για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας.
Οι ιδέες της Αριστεράς δεν ηττήθηκαν, χάθηκε μια μάχη αλλά στο τέλος της διαδρομής θα δικαιωθούν τα οράματα και τα ιδανικά μας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: