Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: "Τον τύφλωσε η αλαζονεία"

Μεϊμαράκης: "Τον τύφλωσε η αλαζονεία" - Κεντρική Εικόνα"Κάνει εκλογές-express για να αποφύγει τον λογαριασμό"

"Για καταστρατήγηση του Συντάγματος κάνει λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον Αlpha, καταγγέλοντας τον Πρωθυπουργό ότι κανει εκλογές-express για να...
αποφύγει το λογαριασμό. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα καταγγελτικός απέναντι στον πρωθυπουργό και για την τακτική του σημειώνοντας: «Το Σύνταγμα δεν είναι ελαστικό. Πρέπει να εφαρμόζουμε τις διατάξεις. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί ο κ. Τσίπρας οδήγησε την χώρα στις εκλογές. Δεν βγήκε να απαντήσει όσες φορές ρωτήθηκε και μπράβο σας που τον βρήκατε χθες στον Alpha, γιατί τον είχα χάσει για πολλές ημέρες. Ευτυχώς που εδώ στο κανάλι έχετε και την κ. Νικολούλη, που μπορεί να τον βρει.
Αναρωτιέμαι πώς αισθανόταν όταν υπέγραφε την συμφωνία. Τι σκεφτόταν. Τώρα έρχεται να μας πει δώσε μου νέα εντολή να αλλάξω την συμφωνία που υπέγραψα»;
Αναφερόμενος στις εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Σήμερα πάμε να ψηφίσουμε για κάτι που συζητήθηκε στις 14 Αυγούστου και καλείται ο κόσμος να αποφασίσει άμεσα. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να δοθεί χρονικό διάστημα για να καταλάβει ο κόσμος τι πάει να ψηφίσει. Είναι καθεστωτική αντίληψη αυτή να πάμε σε εκλογές-express. Ο ίδιος μας έλεγε πριν δυό μήνες ότι δεν θα κάνει δημοψήφισμα, ούτε εκλογές. Και τα κάνει και τα δύο. Έχασε την ευκαιρία να γίνει ένας εθνικός ηγέτης με τα ψέματα που είπε. Τον τύφλωσε η αλαζονεία. Θεωρούσε ότι μας είχε στο τσεπάκι του».
«Εκλογές-express για να αποφύγει το λογαριασμό»
Ο κ. Μεϊμαράκης κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός κάνει εκλογές-express, προκειμένου να αποφύγει τον λογαριασμό, σημειώνοντας: «Φάγαμε όλοι το παραμύθι του Τσίπρα, και οι Ευρωπαίοι κυρίως. Τους έλεγε θα συμφωνήσει, θα υπογράψει κι αυτός είχε στο μυαλό του να κάνει εκλογές. Τώρα κάνει εκλογές-express για να αποφύγει το λογαριασμό. Η συμφωνία όπως ψηφίστηκε αποτελεί νόμος του κράτους και δέσμευση. Πρέπει όμως και τώρα εμείς σκεφτόμαστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και θα τα καταφέρουμε».

Συνεργασίες
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «αυτό θα το αποφασίσει με την ψήφο του ο λαός. Εμείς πιστεύουμε ότι τα προβλήματα απαιτούν συναινέσεις. Μόνο έτσι θα βρούμε τις λύσεις.
Ο Τσίπρας δεν νομίζω ποτέ να μου ζητήσει να συνεργαστούμε. Εμείς και τώρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με τον κ. Τσίπρα για μια κυβέρνηση συνεργασίας. Ανέφερα τον Δραγασάκη λέγοντας ότι αν ο Τσίπρας δεν θέλει τότε θα μπορούσε να αναλάβει την ηγεσία μιας τέτοιας κυβέρνησης ο κ. Δραγασάκης. Δυστυχώς δεν είχαμε ούτε την ευκαιρία να κάνουμε την πρόταση αυτή στον πρωθυπουργό».
«Διέλυσε την χώρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα την κοπανάει ο τύπος»
«Έχω την αίσθηση ότι με τις εκλογές ο τύπος την κοπανάει. Δεν θέλει να κυβερνήσει. Διέλυσε το κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράφει μια συμφωνία και τώρα λέει ότι δεν την θέλει και πάει σε εκλογές". 
«Διαχρονική η συγνώμη»
«Κάναμε την αυτοκριτική μας και μάλιστα ήταν αυστηρή. Το συγνώμη πρέπει να είναι διαχρονικό. Ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ με το θυμικό. Είχαν μεγάλη απόγνωση σίγουρα για να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες ήταν πολύ θυμωμένοι μαζί μας. Οφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη, για όσα δεν άλλαξαν για πολλά χρόνια, όπως το πελατειακό κράτος και το γεγονός ότι κάποιοι εμπορεύτηκαν τα όνειρα των πολιτών». 
Ζάππεια
«Το πρόγραμμα που είχαμε στο Ζάππειο ήταν ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να υλοποιηθεί με μία μονοκομματική κυβέρνηση. Δεν είπαμε ψέματα στα Ζάππεια. Ψέματα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ». 
Μνημόνιο
«Το μνημόνιο έχει  τρία σκέλη. Μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ΝΔ θέλει να εφαρμόσει. Το δεύτερο σκέλος είναι το δημοσιονομικό. Εμείς θα βρούμε τα όποια εισοδήματα πρέπει για να εισπράξουμε λιγότερους φόρους. Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά εμείς δεν αλλάζουμε. Η Ελλάδα αυτό το εξάμηνο πήγε πολύ πίσω. Χάσαμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ που είχαμε εξασφαλίσει εμείς και δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τίποτα».
Εσωκομματικά
«Οι εσωκομματικές διαδικασίες δεν έχουν καμία σχέση με την ηγεσία της χώρας. Ακόμη κι να η ΝΔ είναι πρώτο κι εγώ πρωθυπουργός όπως αναφέρει το Σύνταγμα και θα κάνω κυβέρνηση με τους πιο άξιους και τους πιο ικανούς ανθρώπους που διαθέτουμε. Από εκεί και πέρα τα κόμματα έχουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες. Μπορούμε παράλληλα να μπούμε και σε διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι διαρχία. Άλλος δηλαδή πρόεδρος στο κόμμα κι άλλος πρωθυπουργός. Το θέμα της διαρχίας το φέρνει στην επιφάνεια το Μέγαρο Μαξίμου. Η ΝΔ είναι το πιο συμπαγές κόμμα και καλά θα κάνουν να το γνωρίζουν. Ό,τι και να γίνει εμείς θα είμαστε δύναμη εγγύησης. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που διασπάστηκε και διαλύθηκε».

«Θα συγχωρήσω τον Τσίπρα»
«Η ΝΔ είναι το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς. Το κόμμα που πήγε μπροστά την Ελλάδα. Μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους. Μπορούμε να συγχωρήσουμε τον κάθε κοινοβουλευτικό μας αντίπαλο χωρίς όμως να ξεχνάμε ποιοί είναι και τι έχουν κάνει. Εγώ μετά τις εκλογές θα μπορούσα να συγχωρήσω ακόμη και τον κ. Τσίπρα και να συνεργαστώ μαζί του». 
Βουλγαράκης-Ρουσόπουλος
«Και τον κ. Βουλγαράκη και τον κ. Ρουσόπουλο τους θεωρώ ψηφοφόρους της ΝΔ και εφόσον έρθουν να εγγραφούν θα δραστηριοποιηθούν και ανάλογα στο κόμμα. Τα ψηφοδέλτιά μας όμως δεν αλλάζουν. Όσοι ήταν υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές, θα είναι και τώρα. Οι πόρτες στη ΝΔ είναι ανοιχτές. Όσοι έρθουν να εγγραφούν θα έχουν θέση και χώρο στη ΝΔ». 
Συνεννόηση και συνεργασία
«Πρέπει να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε γιατί δεν γίνεται να λύσουμε τα προβλήματα διαφορετικά». 
«Ψευτράκος γιατί λέει φθηνιάρικα ψέματα»
Σχολιάζοντας μάλιστα την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν θα συνεργαζόταν με το παλιό σύστημα το οποίο χαρακτήρισε «εθνική της διαπλοκής» ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει την τοποθέτησή του και «εφόσον έχει τέτοια στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα». Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που απευθύνει ο κ. Μειμαράκης προ του κ. Τσίπρα ανέφερε: «Ναι, τον αποκάλεσα ψευτράκο γιατί είπε ψέματα. Είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα παραιτηθώ από το δικαίωμα των διερευνητικών εντολών. Είπε ψέματα. Γι’ αυτό τον είπα ψευτράκο, με γλύκα του το είπα γιατί τα ψέματά του ήταν και λίγο φθηνιάρικα». 
«Τα θεσμικά αξιώματα δεν είναι φιλίες»
«Θεσμικά δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις το ρόλο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας ή της Προέδρου της Βουλής. Πρέπει να τους σεβαστείς γι’αυτό που συμβολίζουν. Όμως ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή του με την Πρόεδρο της Βουλής. Έπρεπε να την γνωρίζει καλύτερα. Χρεώνεται τώρα την επιλογή της και την δική της και του κ. Βαρουφάκη. Εγώ την ανθοδέσμη στην Κωνσταντοπούλου θα την ξαναέδινα. Σέβομαι την θέση του Προέδρου της Βουλής. Εμείς την ψηφίσαμε και έχουμε και εμείς ένα μερίδιο ευθύνης. Ο άλλος όμως την πρότεινε. Δεν την γνώριζε; Βασικός υπαίτιος όλων των προβλημάτων αυτών είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό γιατί μόλις έκανε την αλλαγή πλεύσης κι αυτή την κωλοτούμπα κάποιοι διαχώρισαν την θέση τους».  
Βαρουφάκης
«Η στάση Βαρουφάκη και Τσίπρα εκπέμπουν ένα μήνυμα. Ότι οι δυό τους είχαν συζητήσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Φώναξαν τα φιλαράκια τους από την Ευρώπη και όλα τα έκαναν παρεϊστηκα. Δεν έδωσε εντολή στον Βαρουφάκη για grexit. Μα, δεν έβλεπε με ποιους συνεργαζόταν; Ποιοι τον συμβούλευαν;».

Εξεταστική Επιτροπή
«Είναι στην ατζέντα μου αυτά κι αν απαντηθούν από τον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να τεθούν ως θέμα. Δεν πρόκειται ούτε τους τόνους να ανεβάσω απέναντί του. Βλέπω και σε τι κατάσταση είναι ο ίδιος ο Τσίπρας, με το κόμμα του να διαλύεται. Όμως θέλω απαντήσεις για κάθε πεδίο διακυβέρνησης, ακόμη και για το μεταναστευτικό. Αν π.χ. στο μεταναστευτικό είχαν φυλάξει τα σύνορα, δεν είχαν ανοίξει τα κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών θα είχαν αποφύγει όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση. Όμως ήταν επιλογή τους αυτό το χάος. 
«Στη μάχη πας για να κερδίσεις»
«Στόχος μας είναι να βγει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία. Στη μάχη πάμε για να κερδίσουμε. Κάναμε λάθη, τα αναγνωρίσαμε και τώρα  ο κόσμος που είδε και την άλλη πλευρά μπορεί να επιλέξει καλύτερα. Θα είναι καταγγελτικός ο λόγος μας προεκλογικά γιατί περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους πολίτες και τα όσα έλεγαν προεκλογικά στο ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα έκαναν τελικά.»
Debate
«Οποιαδήποτε στιγμή θέλει καλώ τον Αλέξη Τσίπρα σε debate. Με όποιους όρους θέλει και όποιους συνομιλητές θέλει εκείνος».
Τέλος, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους δήλωσε: «Μην πάτε σ’ αυτές τις εκλογές με το θυμικό. Δεν κερδίσαμε τίποτα όσες φορές το έκαναν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: