Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η Ζωή με 7 βουλευτές κρατά ανοιχτή τη βουλή και απειλεί

Η Ζωή με 7 βουλευτές κρατά ανοιχτή τη βουλή και απειλείΈκανε διάσκεψη των προέδρων μόνο με βουλευτές του Λαφαζάνη
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα: Κάποιοι μαζί με το Μνημόνιο υπέγραψαν και τη θανατική καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατίας
Κάλεσε τον Προκόπη Παυλόπουλο να... δώσει εξηγήσεις στην κοινωνία και στην Ιστορία!
Προανήγγειλε πως οι διερευνητικές εντολές θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη
Πρότεινε να συνεδριάσει η Ολομέλεια την Τρίτη και την Τετάρτη για γερμανικές αποζημιώσεις και χρέος...

Το’πε και το’κανε η πρόεδρος της Βουλής, η οποία είναι αποφασισμένη να κρατήσει το «οχυρό» της βουλής ανοιχτό προκειμένου να εξαπολύει από εκεί μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει έντονα αισθητή την δική της παρουσία.
Βρήκε απαρτία στη Διάσκεψη
Αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00, η Διάσκεψη των Προέδρων που αναβλήθηκε το Σάββατο λόγω έλλειψης απαρτίας, ξεκίνησε σχεδόν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επικαλείται άρθρα του Κανονισμού της Βουλής για να βγάλει... απαρτία.
Στη Διάσκεψη δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος από κανένα κόμμα, πλην της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σήμερα προστέθηκε και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων σε επτά από τους 22 που συμμετέχουν κανονικά αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, έχουν αποφασίσει να απέχουν από τις συνεδριάσεις, λόγω προεκλογικής περιόδου.  
Συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ
Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, επιτέθηκε στο κόμμα από το οποίο προέρχεται όταν αναφέρθηκε στην απουσία της Μαρίας Κανελλοπούλου, στην οποία όπως είπε τηλεφώνησε και της αποκάλυψε ότι ξέχασαν να της πουν να μην παραβρεθεί το Σάββατο. 
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να τον κατονομάσει στον Αλέξη Τσίπρα.
«Κάποιοι με την υπογραφή της συμφωνίας, υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοκρατίας. Τα συμβόλαια αυτά δεν θα εκτελεστούν χωρίς αντίσταση» είπε. 
Ξεκινάει ολομέλεια την Τρίτη, χωρίς βουλευτές
Αφού προανήγγειλε ότι οι διερευνητικές επαφές θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη, η κ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε την Τρίτη το απόγευμα να συνέλθει η Ολομέλεια για να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη να συνεδριάσει για το θέμα του χρέους. 
Νέα επίθεση στον Παυλόπουλο
Για άλλη μια φορά, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαβάζοντας την επιστολή που της απέστειλε αργά το βράδυ του Σαββάτου απαντώντας σε δική της προηγούμενη επιστολή.
Συνεχίζοντας την θεσμική της βεντέτα με τον ΠτΔ τον κάλεσε να μην «δυστροπεί» και να διαβιβάσει άμεσα στη Βουλή τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκαν μετά το δημοψήφισμα και δεν δίστασε να πει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Ιστορία και την κοινωνία.
Διέταξε τον Στουρνάρα να παρουσιαστεί
Με προηγούμενη απόφασή της «διατάσσει» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να εμφανιστεί στην επιτροπή θεσμών και για να απολογηθεί για την υπόθεση Siemens την Τρίτη.
«Δεν θα κλείσει αυτή η Βουλή αν δεν έρθει ο Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών της Διαφάνειας για την υπόθεση Siemens» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει κληθεί ως μάρτυρας στην Επιτροπή που έχει και ανακριτικό χαρακτήρα και βάσει αυτών είναι υποχρεωμένος να προσέλθει!
«Ελπίζω τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι σε διακοπές να μην είναι αληθή», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας δεν πρόκειται να προσέλθει στην επιτροπή της βουλής την Τρίτη και βρίσκεται πράγματι σε διακοπές.
Και οι επιθέσεις θα συνεχιστούν
Πάντως, η κ. Κωνσταντοπούλου ήδη στη συνεδρίαση του Σαββάτου δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ενώ μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου αντάλλασσε επιστολές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους.
Όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος και την επόμενη εβδομάδα αφού ο κανονισμός προβλέπει ότι παραμένει Πρόεδρος της βουλής ακόμη και αν προκηρυχθούν εκλογές, έως ότου εκλεγεί άλλος πρόεδρος στη θέση της.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: