Τι αλλαγές φέρνει η απελευθέρωση του χρόνου ζωής του παστεριωμένου.
Στη διάρκεια των επόμενων μηνών η αγορά του γάλακτος θα αναδιαταχτεί και η κάθε γαλακτοβιομηχανία θα ανασυγκροτήσει τη στρατηγική της με βάση τα νέα δεδομένα.Ωστόσο, θεωρείται αναμενόμενο ότι η κύρια τάση στην κατανάλωση τον τελευταίο έναν χρόνο που είναι...
η ενίσχυση του παστεριωμένου γάλακτος- « χαμηλής θερμικής επεξεργασίας», όπως έχει νομοθετηθεί από το 2014- σε βάρος του γάλακτος υψηλής παστερίωσης –«υψηλής θεσμικής επεξεργασίας»- θα ενισχυθεί και μάλιστα σημαντικά το επόμενο διάστημα.
Η κατάσταση στον κλάδο της αγελαδοτροφίας , σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής είναι εξαιρετικά δύσκολη και έχει επιδεινωθεί στη διάρκεια των τελευταίων μηνών και δεν υπάρχουν περιθώρια συμπίεσης των τιμών παραγωγού.
Η σημερινή διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος που είναι επτά ημέρες τυπικά- οκτώ επί της ουσίας, διότι είναι ασαφές αν στο επταήμερο συμπεριλαμβάνεται και η ημέρα παστερίωσης- θα γίνει οκτώ ίσως και εννέα ημέρες και συνυπολογιζόμενης της « ασαφούς ημέρας παστερίωσης» εννέα ή δέκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου