Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΕ «ΒΗΜΑ» ΚΑΙ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»: Από 1.5% έως 2,9% το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – 8 με 9 τα κόμματα στη Βουλή – Μπαίνει… δεν μπαίνει ο Καμμένος – Καταρρέει ο Τσίπρας

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κλείσιμο της ψαλίδας διαπιστώνουν οι δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό των εφημερίδων Το Βήμα της Κυριακής και Πρώτο Θέμα.

Στο 1,5% η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία – Οχτώ κόμματα στη Βουλή – Πώς κατανέμονται οι έδρες – Τι λένε οι πολίτες για τη «στροφή» Τσίπρα και την...
κατάρρευση των προσδοκιών τους το τελευταίο επτάμηνο
Στη δημοσκόπηση του Πρώτου Θέματος η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει περιοριστεί σε μόλις 1,5% ενώ τα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία δεν αποκλείουν την ολική ανατροπή λόγω κυρίως της δημοσκοπικής κατάρρευσης του κ. Αλέξη Τσίπρα.

preothe1
Η έρευνα αποτυπώνει πώς ο τέως πρωθυπουργός κατάφερε μέσα σε διάστημα επτά μηνών να ματαιώσει τις προσδοκίες και την ελπίδα των πολιτών που είχαν καλλιεργηθεί προεκλογικά τον Ιανουάριο του 2015. Η δημοσκόπηση καταγράφει και την απογοήτευση των πολιτών από την απόδοση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τη στάση τους απέναντι στο τρίτο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος μοιάζει απίθανη. Το κατώφλι της Βουλής περνούν οκτώ κόμματα, μένουν έξω οι ΑΝΕΛ οι αρχηγοί των οποίων θα κληθούν την επόμενη ημέρα να διαπιστώσουν εάν συντρέχουν οι συνθήκες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας
Για εκλογές θρίλερ καθώς το σοκ της διάσπασης ελαχιστοποιεί το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το «Βήμα της Κυριακής». Η διαφορά που δίνει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία είναι 2,9%. Ακόμη κάνει λόγο για εκκίνηση με αβέβαιο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και για εννεακομματική προσθέτοντας ότι τα τελικά ποσοστά θα διαμορφωθούν από τις κινήσεις και τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών.

Το γκάλοπ της Kάπα Research δίνει:
ΣΥΡΙΖΑ: 27,3%
Νέα Δημοκρατία: 24,2%
Χρυσή Αυγή 6,8%
Το Ποτάμι 5,5%
ΚΚΕ 5%
ΠΑΣΟΚ 4,3%
ΛΑΕ 4,8%
Ένωση Κεντρώων 3,3%
ΑΝΕΛ 3%
Το κοινό σημείο της δημοσκόπησης της Alco για το Πρώτο Θέμα και της Κάπα Reasearch για το Βήμα της Κυριακής είναι ότι εμφανίζουν τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση και ακολουθούν το Ποτάμι και το ΚΚΕ.
Η διαφοροποίηση είναι ότι στην μεν ALCO το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται με βραχεία κεφαλή μπροστά από τη Λαϊκή Ενότητα, ενώ στο γκάλοπ της Κάπα Research υπάρχει αντιστροφή στη σειρά των δύο κομμάτων. Επίσης, στη δεύτερη, για πρώτη φορά, εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ να πιάνουν οριακά το 3% και να μπαίνουν στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: