Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Κινδυνεύουμε χωρίς (πολιτικούς) πυροτεχνουργούς

min statementsΤου Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Πριν απο 10 μήνες είχε αναρτηθεί το άρθρο μου με τίτλο “Ωρολογιακή Βόμβα” όπου αναφερόμουν στο ζήτημα της ανεργίας.
Ότι θα χρειαστούν: 20 χρόνια για να πέσει στο 10%, μεταξύ άλλων στοιχείων που παρέθεσα.
Δεν νομίζω ότι… συγκινήθηκε κανείς τότε...

Απέδωσα την αδιαφορία, αναισθησία τους, στην αδυναμία τους να βρούν χρόνο, αφού ήταν απασχολημένοι με την ανάξεση εμφυλιοπολεμικών πληγών, καθώς και τη “φιλοτέχνηση”… τόξων: “Δημοκρατικών”, “Συνταγματικών”, “Ευθύνης” και… δεν συμμαζεύεται.
Τώρα έρχονται νέα – υπεύθυνα στοιχεία απο το ΙΝΕ/ΓΕΣΕΕ που – μεταξύ άλλων – αναφέρουν ότι θα χρειαστούν, τουλάχιστον 20 χρόνια για να πέσει η ανεργία στο 9%. Με ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 3,5-4% το 2020 θα βρίσκεται στο 24% (!!!). Διαβάστε τη, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
(Σ.Σ Προσωπικά την βρίσκω εξαιρετικά αισιόδοξη, αν ληφθεί υπ’ όψιν η αδυναμία επίτευξης στόχων /προϋποθέσεων για τη μείωση της ανεργίας.
Όταν γράφω για αδυναμία, δεν εννοώ την αυτονόητη οικονομική δυσπραγία, την απουσία – επί του …… μακροημερεύοντος παρόντος – επενδύσεων, το αρνητικό κλίμα και τη γραφειοκρατία, αλλά, κυρίως, την ανικανότητα των ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ να πάρουν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποκτήσουμε ρυθμούς ανάπτυξης … Κίνας!…..).
Τι θα γίνει ετούτη τη φορά; θα λάβουν υπ’όψιν τους τα στοιχεία οι κ.κ. αρμόδιοι υπευθυνοανεύθυνοι; θα αφυπνιστούν, θα κινητοποιηθούν, θα δράσουν;
Αν σας ενδιαφέρει η γνώμη μου την έχετε: Απολύτως τίποτα.
Όπως τότε που τα κομματικά ιδεολογήματα και οι “Δημοκρατικές ευαισθησίες ” δεν επέτρεψαν την ενασχόληση με το καυτό (ένα απο τα πολλά) πρόβλημα, έτσι και τώρα. Όταν τα κόμματα επανασυσπειρώνονται ή -και – δραστηριοποιούνται για τη συγκέντρωση, ή μη των 180 για εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, που θα βρούν χρόνο (και κουράγιο;) για να απασφαλίσουν την “Ωρολογιακή Βόμβα της Ανεργίας”;
Υ.Γ “Δει δη (πολιτικών) πυροτεχνουργών και άνευ τούτων ουδέν εστι γενέσθαι των -εργασιακώς – δεόντων” Κ.Δ.Χρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: