Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ισραηλινά μαχητικά προσγειώθηκαν στην Κύπρο - Ερώτημα η τουρκική αντίδραση

ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ FIR ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16ι προσγειώθηκαν στην ΑΒ  «Ανδρέας Παπανδρέου» στο αεροδρόμιο της Πάφου προκειμένου να συμμετάσχουν στις ασκήσεις της ισραηλινής Αεροπορίας με την κυπριακή Αεράμυνα επιχειρώντας να στείλουν ένα επιπλέον μήνυμα στην Άγκυρα ότι οι Τούρκοι δεν «παίζουν» μόνοι τους στην περιοχή...

Πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 4 F-16I από την 107 Μοίρα ην η οποία υπάγεται στην 6η Πτέρυγα και εδρεύει στην ΑΒ της  Hatzerim με τη χαρακτηρτ5ιστική παραλλαγή της ερήμου προσγειώθηκαν το μεσημέρι στην στο αεροδρόμιο της Πάφου αφού πρώτα πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από την Κύπρο.
Παρά την εγγύτητα της  απόστασης Ισραήλ και Κύπρου τα ισραηλινά μαχητικά πρόκειται να παραμείνουν στην Κύπρο για άγνωστο διάστημα καταδεικνύοντας διάθεση από το Ισραήλ ουσιαστικής και όχι τυπικής παρουσίας στη Μεγαλόνησο.
Το μεγάλο γεγονός της ημέρας βέβαια και το οποίο έχει σκορπίσει συγκίνηση σε όλη την ελεύθερη Κύπρο ήταν η σημερινή ρίψη δεκάδων Ελλαδιτών Αλεξιπτωτιστών στην περιοχή Μαζωτού μέχρι και του αεροδρομίου της Λάρνακας σε μια απόσταση περί των 14 χλμ. σε παραλιακή ζώνη της Νότιας Κύπρου.
Η αεροπόβαση αυτή της 2ης ΜΑΛ συνοδεύτηκε με συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και την ΕΛΔΥΚ πραγματοποιώντας ουσιαστικά μια κοινή άσκηση η οποία έχει να γίνει στην Κύπρο τουλάχιστον από τις εποχές των κοινών ασκήσεων «Νικηφόρος/Τοξότης» το 2001.
Τα 4 ισραηλινά μαχητικά αύριο θα συμμετάσχουν στη νέα μεγάλη άσκηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο με τη συμμέτοχη δεκάδων ισραηλινών μαχητικών F-15C, F-15I "Ra'am", F-16I και δύο αεροσκαφών ηλεκτρονικής επιτήρησης και καταγραφών και έγκαιρου προειδοποίησης  G500 "Nahshon-Shavit" και G550 "Nahshon-Eitam".
Το κύριο ερώτημα βέβαια είναι η αντίδραση της Άγκυρας στην νέα αυτή άσκηση και αυτό γιατί η ηγεσία της χώρας δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει την κρίση μέχρι τέλους πυροδοτώντας όλη την περιοχή και φυσικά δεν είναι περίοδος όπου η νουνεχής σκέψη και η ψυχραιμία ενδημούν στην Άγκυρα.
Παράλληλα υψηλά ιστάμενοι κύκλοι στο ΓΕΑ διέψευσαν νε δήλωσή τους στο defencenet.gr τις σημερινές πληροφορίες που είχαν μεταδώσει κυπριακά ΜΜΕ (βλέπε σχετικό βίντεο) ότι στην Κύπρο πέταξαν μαχητικά της ΠΑ (F-16) και ότι αυτά προσγειώθηκαν στην Πάφο. Όπως ανέφεραν οι πηγές της ΠΑ "Δεν πραγματοποιήθηκε τέτοια αποστολή".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: