Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η Λιάνα Κανέλλη θεώρησε ανεπαρκή την απάντηση του Υφυπουργού σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει με θέμα την αντιμετώπιση του παιδικού υποσιτισμού...

Η κα Κανέλλη είχε κάνει εκτενή αναφορά στα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα, με το ΚΚΕ να καταγγέλλει την δαπάνη τριών εκατομμυρίων ευρώ για την διαφήμιση του προγράμματος και όχι για τη δημιουργία δομών ώστε να παρέχεται ένα γεύμα την ημέρα στους μαθητές. Η απάντηση του κ. Στύλιου ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική του Υπουργείου και την καμπάνια που θέλει να βάλει το …φρούτο στη ζωή των μαθητών εξόργισε την κα Κανέλλη η οποία απάντησε:
«Μου ακουστήκατε ως την Μαρία Αντουανέτα. Εδώ τα παιδιά πεινούν και εσείς μιλάτε για φρούτα στη διατροφή τους, αντί …παντεσπανιου»
«Εγώ κυρία Κανέλλη πήγα σε δημοτικό στην Αρτα, σε ένα ορεινό χωριό και δεν μεγάλωσα εκεί που μεγαλώσατε εσείς», της είπε ο υπουργός , με την κ. Κανέλλη να λέει πως αν τίθεται ταξικά το θέμα δεν θέλει να κάτσει να ακούσει την απάντηση.
Τα αίματα άναψαν με τους δύο πολιτικούς να διακόπτει συνεχώς ο ένας τον άλλο με συνέπεια ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος να χάσει τον αυτοέλεγχό του και να απευθυνθεί στην κα Κανέλλη λέγοντας ότι της χρειάζεται Κασιδιάρης.
«Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό» είπε ο υφυπουργός, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, ενώ όταν η κα Κανέλλη τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τι εννοεί, εκείνος πρόσθεσε:
«Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, όμως δεν θα γίνω Κασιδιάρης, διότι έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε μέρα και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική».
Τα όσα ακολούθησαν στους διαδρόμους της Βουλής δεν είχαν προηγούμενο με την κα Κανέλλη σε έξαλλη και ιδιαίτερα φορτισμένη -όπως ήταν φυσικό- κατάσταση να φωνάζει πως ο Στύλιος την απείλησε μέσα στη Βουλή.
Στο θέμα παρενέβη και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από την κα Κανέλλη η οποία αφού τον ευχαρίστησε τόνισε πως η «συγγνώμη του προέδρου δεν με καλύπτει καθώς δεν είναι θέμα του Προεδρείου της Βουλής αλλά της κυβέρνησης να αποδοκιμάσει τον απαράδεκτο Υφυπουργό».
Λίγη ώρα αργότερα, ο υφυπουργός Παιδείας αναγνώρισε «λεκτικές υπερβολές» κατά την απάντησή του στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη και της ζήτησε συγνώμη.
«Οι εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς, δεν ήθελα να θίξω την κ. Κανέλλη και της ζητώ συγνώμη. 'Ηταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω» δήλωσε ο κ. Στύλιος.
Ο Πρωθυπουργός, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, αποφάσισε να θέσει τον κ. Στύλιο εκτός κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είχε ζητήσει την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου ενώ στο ΠΑΣΟΚ, στη δική του ανακοίνωση που έχει την υπογραφή όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τονίζονταν τα εξής: «Την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση του Υφυπουργού Παιδείας Γεωργίου Στύλιου απέναντι σε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καταδικάζει απερίφραστα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ . Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Υφυπουργού Παιδείας καθ΄ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας, πλήττει κατάφορα το κύρος του Κοινοβουλίου. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της Κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ».
Ο κ. Στύλιος κλήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Σταμάτης τον ενημέρωσε για την απόφαση του κ. Σαμαρά και του ζήτησε να υποβάλλει την παραίτησή του.
«Ηταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός, στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες. Υπέβαλα την παραίτησή μου. Υποστηρίζω τον Πρωθυπουργό και το έργο της κυβέρνησης. Συνεχίζω να προωθώ τα θέματα της Άρτας και της Ηπείρου», ανέφερε ο κ. Στύλιος στη δήλωση που έκανε μετά την παραίτησή του.