Το ίδιο ζητήσαμε και εμείς, νωρίς το πρωί σήμερα, στη Σημείωση μας στο facebook

Η κ. Μπακογιάννη εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για τα εθνικά μας θέματα, κάλεσε παράλληλα από την κυβέρνηση να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κοινό μέτωπο απέναντι στα εθνικά μας θέματα. Σημείωσε χαρκακτηριστικά: «Η ανησυχία μου αυτή μεγάλωσε μετά την επίσκεψή μου στην Άγκυρα. Βλέπω μια ρητορική η οποία σαφώς έχει μεταλλαχθεί. Είναι διαφορετική από τότε που ήμουν εγώ υπουργός Εξωτερικών. Οι Τούρκοι χωρίς προσχήματα έχουν προχωρήσει σε φράσεις που έχουμε πολλά χρόνια να ακούσουμε, όπως το ότι «η Κύπρος δεν υπάρχει». Τους είπα ότι αυτή η ρητορική δεν σας ωφελεί.
Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση των σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας. Ανησυχητική. Και ίσως περισσότερο από ποτέ»
Θα πρέπει να υπάρξει μια σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών για να μιλήσουν για τα εθνικά θέματα. Τα εθνικά θέματα ενώνουν. Έχουμε μάθει ιστορικά εμείς οι Έλληνες να βάζουμε τα εθνικά θέματα πάνω απ’ όλα. Πιστεύω ότι μετά την επίσκεψη Σαμαρά στην Κύπρο θα πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Δεν έχουμε το δικαίωμα τα όποια μικροκομματικά οφέλη να τα βάλουμε πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας. Είναι η ώρα της λογικής και της υπευθυνότητας. Να βγάλουμε στην άκρη τις διαφωνίες μας και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, μακριά από λαϊκισμούς.
Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, μια χώρα δυνατή που εμπνέει σταθερότητα στην γύρω περιοχή. Είναι μια όαση σταθερότητας η χώρα μας αν σκεφτεί κανείς το τι γίνεται γύρω μας. Καλό είναι να μην μιζεριάζουμε μεταξύ μας».
Τέλος, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Η πολιτική αστάθεια δεν είναι το μόνο θέμα που δημιουργεί το πρόβλημα. Τα εσωτερικά θέματα της Τουρκίας είναι το κύριο ζήτημα. Δέχεται πολλές πιέσεις η Τουρκία και προχωράει σε σπασμωδικές κινήσεις και να κατευνάσεις τα εθνικιστικά της μέτωπα».

Απεμπλοκή από τρόικα 

«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια», τόνισε η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο θέμα της απεμπλοκής της χώρας από τα μνημόνια και τη χώρα. «Θα υπάρξει μια νέα συμφωνία και μια νέα γραμμή χρηματοδότησης. Αυτό θα μας προφυλάξει από τακτικές τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα».

Φορολογία 

Την άποψή της για μείωση των φορολογικών συντελεστών επανέλαβε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα ωφεληθεί το κράτος και οι πολίτες: «Η φορολογία πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα κι όχι ο κόσμος να χάνει τα σπίτια του. Πιστεύω ότι οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές προσφέρουν αυξημένα έσοδα. Δείτε την κατάσταση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Με το που έπεσε η τιμή ο κόσμος άρχισε να αγοράζει πετρέλαιο. Η αύξηση των παραγγελιών πετρελαίου φέρνουν περισσότερα έσοδα στο κράτος. Το ίδιο έγινε και στην φορολογία εστίασης. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αν οι άνεργοι βρουν δουλειά θα ωφεληθούμε όλοι μας».

Προεδρικές εκλογές

Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη, ωστόσο συμπλήρωσε πως μέχρι τον Φεβρουάριου δεν αποκλείεται να βρεθούν καθώς υπάρχουν πολλοί βουλευτές που ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί.

«Συνταγματικά εάν δεν βρεθούν οι 180 η χώρα πάει σε εκλογές. Κι επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί, το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου, και το πληρώσαμε ακριβά. Ο λαός προτίμησε τότε τον Παπανδρέου και το λεφτά υπάρχουν και καταλήξαμε στο Καστελόριζο.

Δεν είναι ρεαλιστικές και δεν είναι ειλικρινείς πρωτίστως οι προτάσεις που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να κόψει κανείς λεφτά από τον τοίχο, παρά μόνο αν κόψει δραχμές.
Είναι υποχρεωμένη η χώρα να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Τώρα δεν τους έχουμε τους 180. Θα εξαρτηθεί από την πολιτική κατάσταση εκείνης της στιγμής. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν εκφραστεί και πιστεύω ότι θα πάρουν τις αποφάσεις τους εκείνη την στιγμή».