Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Spiegel: Οι Ελληνες άφησαν την αρπαχτή και επιστρέφουν με τον τουρισμό

Spiegel: Οι Ελληνες άφησαν την αρπαχτή και επιστρέφουν με τον τουρισμό

Ενθαρρυντικά τα όσα γράφει το περιοδικό Spiegel για τον ελληνικό τουρισμό με προοπτική για ρεκόρ αφίξεων φέτος."Προσοχή στην αρπαχτή" 

Αντίθετα, οι Ιταλοί ξενοδόχοι παλεύουν με την κακοκαιρία και την οικονομική κρίση.
Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο (04.08) κάνει αναφορά στην αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα και στις αλλαγές που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό. Οι δημοσιογράφοι συνομιλούν με τον ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου Attika Reisen με...
έδρα το Μόναχο, Μιχάλη Καραβά, ο οποίος τονίζει ότι ο τουρισμός παρουσιάζει φέτος μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα και σημειώνει ότι το 2014 θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη έτος με ρεκόρ αφίξεων.
«Έβλαψαν οι λαϊκισμοί»

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η τουριστική κίνηση είχε μειωθεί την περίοδο της κρίσης, μια και οι εικόνες από διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία λειτουργούσαν αποθαρρυντικά. 
Παράλληλα το γερμανικό Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα, ενώ λαϊκές εφημερίδες όπως η BILD έριχναν λάδι στη φωτιά με χαρακτηρισμούς όπως «χρεοκοπημένοι Έλληνες» και προτροπές για πώληση μερικών νησιών. 
«Όλα αυτά έβλαψαν τις σχέσεις των δύο λαών, αλλά το πρόσφατο παρελθόν φαίνεται να έχει ξεχαστεί, καθώς πλέον εδώ και δύο χρόνια υπάρχει στην Ελλάδα σταθερή κυβέρνηση και δεν ακούγεται πλέον τίποτα για απεργίες και διαδηλώσεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Πρακτική της «αρπαχτής»;
Αναφορά γίνεται επίσης στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων ομάδων επισκεπτών και στη δημιουργία ειδικών πακέτων π.χ. για τουρισμό ευεξίας ή γευσιγνωσίας. 
Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω της αύξησης του τουρισμού σε μερικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων. «Εάν συνεχιστεί η πρακτική της 'αρπαχτής', θα αποβεί τελικά σε βάρος της ελληνικής οικονομίας», σχολιάζει το δημοσίευμα και καταλήγει με την επισήμανση ότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα τρία τέταρτα των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν σχεδιάζουν διακοπές ούτε στη Ελλάδα διότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: