Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Reuters: Οι Λαρισαίοι που έβαλαν τα γυαλιά στην Τρόικα !

Εκτεταμένη αναφορά στους αυτόματους πωλητές γάλακτος 
κάνει το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι οι συνεταιριστές πέτυχαν εκεί που η κυβέρνηση και η τρόικα έφεραν πενιχρά αποτελέσματα.

Στις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες στέκεται το πρακτορείο Reuters καταγράφοντας την ιστορία του 

«Θες Γάλα;»

μια προσπάθεια του συνεταιρισμού της Λάρισας να προωθήσει τα προϊόντα του απευθείας στο καταναλωτικό κοινό.

Στους αυτόματους πωλητές που εγκατέστησε διαθέτει το γάλα απευθείας. 
Ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει δικό του μπουκάλι ή να... αγοράσει από τον αυτόματο πωλητή.
«Οι πελάτες περιμένουν 20 - 30 λεπτά στην ουρά για να αγοράσουν γάλα», δηλώνει στο πρακτορείο ο Κωσταντίνος Γουγούλιας, γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού. 
«Αναγκαζόμαστε να τους ζητάμε να περιμένουν να εφοδιάσουμε τα 14 μηχανήματα που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία.
Ήδη σχεδιάζεται να διπλασιαστεί το δίκτυο των αυτόματων πωλητών. Αν και αντιστοιχούν σε μικρό μέρος των πωλήσεων του συνεταιρισμού, σχολιάζει το Reuters, δείχνουν ότι η κρίση έχει ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα με κοινωνικό πρόσωπο σε μια χώρα όπου η γραφειοκρατία κυριαρχεί.
Οι περισσότερες προσπάθειες, αναφέρει, είναι ανεπίσημες και βασίζονται στη διάδοση της είδησης «στόμα με στόμα»
.
Το πρακτορείο θυμίζει την προσπάθεια των παραγωγών πατάτας το 2012 να πουλήσουν την παραγωγή τους απευθείας στους καταναλωτές. «Υπάρχει αύξηση στην κοινωνική αλληλεγγύη, σημειώνει η Φ. Ζαφειροπούλου», λέκτορας στο City Unity College. «Αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο από την κρίση».

Το πρακτορείο θυμίζει τις προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση, με την πίεση της τρόικας, να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για πέσουν οι τιμές στο γάλα, οι οποίες είχαν ελάχιστα αποτελέσματα.

Θελήσαμε να αποδείξουμε ότι μπορεί να πουληθεί φθηνά το γάλα στην Ελλάδα, λέει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Θανάσης Βακάλης. «Φαίνεται ότι πετύχαμε εκεί που η κυβέρνηση και η τρόικα απέτυχαν».

Το «Θες γάλα;» πληρώνει 45 λεπτά το λίτρο τους παραγωγούς εξασφαλίζοντάς τους σταθερό εισόδημα. Ο συνεταιρισμός δημοσιεύει κάθε χρόνο οικονομικές καταστάσεις και φορολογείται πριν από την παράδοση του γάλακτος, δηλαδή δεν συμβάλει στη μαύρη οικονομία, καταλήγει το Reuters.

πηγη

hellas-now

Δεν υπάρχουν σχόλια: