Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη φυλακή - Οι υπόλοιποι σπίτι τους


Εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη φυλακή -Οι υπόλοιποι σπίτι τους

* Όλη η ΚΟ του ακροδεξιού κόμματος ενώπιον της Δικαιοσύνης

* Η προφυλάκιση Κασιδιάρη έκλεισε τον κύκλο των ερευνών

* Πότε θα ξεκινήσει η δίκη
* Η στρατηγική Σαμαρά απέναντι στο ακροδεξιό κόμμα

Με την προφυλάκιση του εκπρόσωπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, το μεσημέρι της Πέμπτης κλείνει ουσιαστικά ένας κύκλος οκτώ μηνών, από τις 28 Σεπτέμβρη και τις πρώτες συλλήψεις, κατά τη διάρκεια των οποίων η Δικαιοσύνη πραγματοποίησε έρευνες, κατέγραψε στοιχεία και αποφάσισε την δίωξη σχεδόν όλης της ΚΟ ...
του ακροδεξιού κόμματος και αρκετών μελών του.
Η επόμενη πράξη μιας πορείας, που ξεκίνησε με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, αναμένεται να παιχθεί στα δικαστήρια τους επόμενους μήνες.

Κασιδιάρης ο ένατος -Τι ισχύει για τους υπόλοιπους
Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποτέλεσε τον ένατο βουλευτή του κόμματος (με την προσθήκη του Ευστάθιου Μπούκουρα ο οποίος είναι πλέον ανεξάρτητος) ο οποίος προφυλακίζεται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Ο εισαγγελέας και οι ανακρίτριες που χειρίστηκαν την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι την πρώτη φορά άφησαν ελεύθερο τον εκπρόσωπο Τύπου της ΧΑ, σήμερα έκριναν πως είναι «ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» και αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση εντός των φυλακών Κορυδαλλού.
  • Ο ηγετικός του ρόλος στην οργάνωση
  • Τα δύο κυνηγετικά όπλα τα οποία είχε μετατρέψει σε πυροβόλα
  • Τα στοιχεία της δικογραφίας (φωτογραφίες και άλλα) που αποδεικνύουν ότι εκπαίδευε τα μέλη της οργάνωσης
  • Ο βίαιος χαρακτήρας του
Σημειωτέον ότι οι βουλευτές της ΧΑ που βρίσκονται στις φυλακές του Κορυδαλλού είναι εννέα μαζί και με τον ανεξάρτητο, πλέον, Στάθη Μπούκουρα. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΑ που δεν έχουν προφυλακιστεί βρίσκονται είτε σε κατ' οίκον περιορισμό είτε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα η Ελένη Ζαρούλια και ο Δημήτρης Κουκούτσης βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, όπως και ο Νίκος Μίχος (μέχρι να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο αν θα προφυλακιστεί ή όχι).
Από την άλλη πλευρά, στο Μιχάλη Αρβανίτη απαγορεύθηκε η συμμετοχή σε εκδηλώσεις της ΧΑ και η έξοδός του από τη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντώνη Γρέγο, ο οποίος πλήρωσε και εγγύηση 20.000 ευρώ. Στους Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Πολύβιο Ζησιμόπουλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ. Στον Ηλία Παναγιώταρο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ελεύθερος είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Πότε θα αρχίσει η δίκη
Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις όλοι αναμένουν με αγωνία την έναρξη της δίκης των βουλευτών και της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής κάτι που αναμένεται να αποτελέσει την υπόθεση της δεκαετίας.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της Δικαιοσύνης είναι οι διαδικασίες να ξεκινήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται και αυτό προσδιορίζεται χρονικά περίπου στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη.

Η στρατηγική Σαμαρά και κυβέρνησης απέναντι στο ακροδεξιό κόμμα
Οι διαδικασίες των τελευταίων μηνών έδειξαν πως η κυβέρνηση, από τη στιγμή που άρχισαν οι έρευνες για τη Χρυσή Αυγή, δεν θέλησε να επιδείξει σε κανένα σημείο παρέκκλιση από το σύνθημα «νόμος και τάξη» το οποίο έχει χρησιμοποιήσει σε αρκετές περιπτώσεις.
Πλέον το ζητούμενο είναι οι διαδικασίες για τη δίκη να ξεκινήσουν όσο πιο άμεσα γίνεται ούτως ώστε να μην υπάρξει περίπτωση λήξης του 18μηνου ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι προφυλακισμένοι βουλευτές.
Παράλληλα οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καθώς, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα φέρει το Μαξίμου σε τροχιά σφοδρής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα δεν υπάρχει επιθυμία να μείνουν ανοικτές οι όποιες εκκρεμότητες. Επιπλέον, το κυβερνητικό επιτελείο κρατάει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο των εθνικών εκλογών και σε αυτή την περίπτωση επιδίωξη θα ήταν αυτές να διεξαχθούν χωρίς την Χρυσή Αυγή.
Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υπόδικων -προφυλακισμένων βουλευτών του κόμματος οι οποίοι εξαπολύουν συνεχώς κατηγορίες για κατασκευασμένες δίκες και ψευδή στοιχεία.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: