Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κύριλλος: Στην Οδησσό διαπράχθηκε ένα αποτρόπαιο έγκλημα μπροστά στα μάτια του κόσμου

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι βαθύτατα θλιμένη για τη νέα αιματοχυσία στην Ουκρανία, όπου οι εξτρεμιστές να επιβάλουν τις πεποιθήσεις τους αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ο Πατριάρχης της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα στην Οδησσό, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Η ευθύνη όσων συνέβησαν βαραίνει κυρίως εκείνους που καταφεύγουν στη βία, αντί να επιλέξουν τον διάλογο. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η χρήση βαρέως στρατιωτικού υλικού σε μια αστική αντιπαράθεση», τόνισε ο...
προκαθήμενος της Εκκλησίας. 
«Δεν μπορεί μία πολιτική θέση να αυτοανακυρήσσεται η μοναδική που μπορεί να επιβληθεί στη σύγχρονη Ουκρανία», πρόσθεσε ο Πατριάρχης ενώ προέτρεψε όλες τις πλευρές «να απόσχουν από τη χρήση των όπλων και να λύσουν όλα τα ζητήματα μέσω διαλόγου».
«Η Ουκρανία μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό της και να ξεκινήσει μια πορεία οικοδόμησης αξιοπρεπούς ζωής για τους πολίτες της, ως ένα σπίτι όπου συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές πεποιθήσεις», σημείωσε ο Κύριλλος, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα βαθιά του συλληπητήρια στις οικογένειες των νεκρών της Οδησσού! «Η τρομερή είδηση για τους ανθρώπους που κάηκαν στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό συνέτριψε την ψυχή μου και με γέμισε με πόνο. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα διαπράχθηκε μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου», είπε μεταξύ άλλων.
«Προσεύχομαι για τη σωτηρία της Ουκρανίας, για να σταματήσουν οι αιματοχυσίες και να επικρατήσει ειρήνη ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. Και οι άνθρωποι με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, με τη χάρη του Θεού, να ακούσουν ο ένας τον άλλον και να κατανοήσουν ότι το να προσπαθούν να επιβάλλουν τη γνώμη τους με όπλο τη βία θα οδηγήσει στην καταστροφή μιας όμορφης και ευλογημένης χώρας» τόνισε ο Πατριάρχης της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών και κατέληξε λέγοντας: 
«Αυτή την ώρα, η καρδιά μου βρίσκεται στην Ουκρανία, σε κάθε έναν από τους γιους και τις κόρες που ζουν μέσα στην οδύνη, τη θλίψη, τη σύγχυση, την οργή και την απελπισία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: