Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πισωγύρισμα ολοταχώς στο 2009

Ψήφοι υπάρχουν. 

Προσφερόμενοι για δούλεμα από «σοσιαλιστές» και «αριστερούς» υπάρχουν. 

Αναζητητές «σωτήρων» υπάρχουν. 

Τεράστιο κράτος για βόλεμα και καταχρήσεις υπάρχει.

Αγανακτισμένοι ανάκατα με τουμπατζήδες, κρατικοδίαιτους και άλλα λαμόγια υπάρχουν. 

Χρηματιστήριο και δουλειές για σπέκουλα στα λιμάνια, στο Ελληνικό, στις Τράπεζες και στην ενέργεια περπατάνε.

Πλεόνασμα για να ξεκινήσουμε Tαμείο… υπάρχει. 

Τι μας λείπει; 

Μόνο ένας «σωτήρας». 

Πάμε για εκλογές λοιπόν. 

Αυτή είναι η κατάντια της χώρας. 
Από την μια κρίση στην άλλη χωρίς ανάσα. ...

Μόλις βρούμε δανεικά δεν χάνουμε χρόνο. Ρίχνουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και με την φορεσιά του νεόπλουτου έλληνα μιας πτωχευμένης, καταχρεωμένης και εξαρτημένης στους δανειστές Ελλάδας είμαστε έτοιμοι για πισωγύρισμα. 

Κάλιο αρπαχτές και κρατικοί υπάλληλοι παρά επαγγελματίες ιδιώτες και επιχειρηματίες στην Ευρώπη των «κουτόφραγκων». 

Έτσι μας κατάντησαν γιατί μόνο αυτό το σύστημα ξέρουν να «δουλεύουν» οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί μας.

Και αυτή είναι η πραγματική ανάγνωση του παρασκηνίου των εκλογών. Αυτή είναι η άλλη ανάγνωση της κρίσης που ετοιμάζουν με πολιτική σκοπιμότητα τα ίδια πάντα πρόσωπα. 

Οι ίδιοι πολιτικοί με τις ίδιες σκέψεις και τα ίδια ψευδή που μας σερβίρισαν το 2005 δια στόματος Κωστάκη Καραμανλή το σύνθημα «Θα ξαναχτίσουμε το κράτος» και το 2009 δια στόματος Γιωργάκη Παπανδρέου το «Λεφτά υπάρχουν».

Τι κάνει σήμερα την διαφορά; 

Η «τιμωρία» των ψηφοφόρων στον δικομματισμό του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αλλά μόνο με την στέρηση της αυτοδυναμίας των κομμάτων τους. Άντε και με αφαίρεση της αρχηγίας από τους «σωτήρες» του 2005 και του 2009 Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. 

Αλλά για να φθάσουμε στην «τιμωρία» χρειάστηκαν 40 χρόνια να καταλάβουν οι ιθαγενείς ότι για να θρέψουν και να στηρίξουν τους κομματικούς τους στρατούς της Ν.Δ., αρχικά, και του ΠΑΣΟΚ, για δεκαετίες, έχασαν μισθούς, και θέσεις εργασίας . Δουλεύουν 4ωρα με κινέζικα μεροκάματα, μεταναστεύουν και πηγαίνουν φυλακή για χρέη στο κράτος.

Και τώρα στον εορτασμό (τον Ιούλιο ) της 40χρονης πορείας της χώρας σε ένα «σοσιαλισμό» όπου οι πάντες φεύγουν τρέχοντας  μεθοδεύουν εκλογές μήπως και χάσουν το σημερινό σκηνικό.

Και όλα αυτά τα μπορούν γιατί μας έμαθαν να ζούμε μονίμως σε κρίση είτε οικονομική είτε πολιτική . 

Γιατί ίσως και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε αν δεν φέρνουμε όλο και νέους «σωτήρες» έστω και αν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα , με τις ίδιες πεποιθήσεις και με τα ίδια ταλέντα...

Ποιοι είναι αυτοί;

Παραδίδω την παρουσίασή τους , τα πιστεύω τους και τις απόψεις τους για τους ιθαγενείς ψηφοφόρους στον πάντα εμπεριστατωμένο σχολιαστήtakis2000όπως τους «φωτογράφισε» , μεταξύ άλλων, στοχθεσινό μου σημείωμα

«Οι έλληνες πολιτικοί ως ομογάλακτοι ,έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά είναι ανεπάγγελτοι, παιδιά του κομματικού σωλήνα που έχουν αναρριχηθεί στηριζόμενοι στην κομματική νομενκλατούρα. Ανεξάρτητα τι δηλώνουν και τι πιστεύουν ΟΛΟΙ είναι κρατιστες και λάτρεις του συστήματος της αρπαχτης... 

Ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει στο σπίτι του όλο αυτό το σκυλολόι που καταδυναστεύει την χώρα εδώ και δεκαετίες. Πρέπει να γυρίσει σελίδα απευθυνόμενος σε ανθρώπους που έχουν μια πορεία, ένα επάγγελμα και ως επιτυχημένοι θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα...Το ζήτημα είναι πως θα πείσουμε αυτά τα άτομα να ασχοληθούν με τα κοινά...». 

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει στα παραπάνω; 

Αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι ποια λύση προσφέρεται για τον τόπο. 

Μήπως να μείνουν οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας και να μας ξεζουμίσουν για να κρατήσουν ολόρθο το κράτος ώστε να μαζέψουν ξανά τους κομματικούς πελάτες που σκόρπισαν στον ΣΥΡΙΖΑ στις Ελιές, στα Ποτάμια στα Γεφύρια ή στους ΑΝΕΛ και τους απροσδιόριστους χρυσαυγίτες ; 

Κατά την άποψή μου είναι εντελώς αδιάφορο αν θα μείνουν ή αν θα φύγουν . Άλλωστε ούτε  τα κόλπα της Ελιάς και των διασκορπισμένων του ΠΑΣΟΚ από τον παλαιό του φυσικό κομμουνιστικό χώρο μέχρι τους δήθεν αριστερούς και την πολύχρωμη Νέα Δημοκρατία μπορούν πλέον συντηρήσουν τον δήθεν σοσιαλισμό τους. 

Συνεπώς το ζητούμενο δεν είναι η συνέχιση στο καραγκιοζιλίκι του σοσιαλισμού με μπλε, πράσινο ή κόκκινο χρώμα . Αλλά ότι μόλις τους δώσουμε την εξουσία αυτό που τους απασχολεί είναι τα κόλπα και τερτίπια εκλογών για να μην την χάσουν. Όλοι τους . 

Ας το καταλάβουμε τουλάχιστον ως «εργοδότες» τους αφού τους πληρώνουμε με τους φόρους μας και ας τους βάλουμε να δουλέψουν μόνο για εμάς.. 

Να μάθουν επιτέλους να δουλεύουν όπως και εμείς .Όσο και εμείς. 
Να εξαντλούν την θητεία τους δουλεύοντας για εμάς. Και όχι εμάς… 
Αρκεί μια ματιά στις λίστες των ευρωεκλογών και στις λίστες των σημερινών βουλευτών όλων των κομμάτων . 
Αρκεί. 

Του Γιώργου Κράλογλου
George.kraloglou@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: