Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Κότερο «Hλιάτορας» Πάνου Καμμένου: Ο Αδωνις Γεωργιάδης δικαιώθηκε για την off shore του πατέρα

Κότερο «Hλιάτορας» Πάνου Καμμένου:Ο Αδωνις Γεωργιάδης δικαιώθηκε για την off shore του πατέραΤο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αθώωσε τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη μετά από την αγωγή που του είχε κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για το υπερπολυτελές γιοτ «Iliatoras», καθώς η off shore εταιρεία ανήκει πράγματι στον πατέρα του και τον καταδίκασε σε πρόστιμο 15.000 ευρώ για ύβρεις εναντίον του κ. Καμμένου.

Συγκεκριμένα οι δικαστές στην απόφαση τους αναφέρουν πως το σκάφος ανήκε σε off shore εταιρεία, όπως είχε πει ο Αδωνις Γεωργιάδης. 
Μάλιστα στην απόφαση γράφεται πως «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με επίσημες δηλώσεις του ανέφερε ότι ανήκει από το έτος 1993 στον πατέρα του. Ως εκ τούτου δεν είναι παράλογο να συμπεράνει κανείς ότι και...
οι μετοχές της Cass Corporation της ιδιοκτήτριας του «Iliatoras» σύμφωνα με τα έγγραφα από το μητρώο σκαφών της Μεγάλης Βρετανίας ήταν στην κατοχή του».
Και οι παραδοχές στο όσα είχε πει ο κ.Γεωργιάδης και για τα οποία κατέθεσε αγωγή ο κ.Καμμένος δεν σταματούν εκεί, αφού στην απόφαση γίνεται λόγος και για αχυρανθρώπους που εμφάνιζε η Cass για να κρύβει τους κατόχους.
«Το 2000 η έδρα της Cass μεταφέρεται από το Douglas στο γειτονικό Arbory και πάλι στη Νήσο Μαν. Η μετακίνηση αυτή οφείλεται προφανώς στην αλλαγή των διευθυντών που αδιαμφισβήτητα ήταν από τους πλέον δραστήριους αχυρανθρώπους παγκοσμίως.... Εκείνη την περίοδο αναφέρεται πλέον μόνο η ύπαρξη των 2.000 ανωνύμων μετοχών. Στις οικονομικές καταστάσεις του ιδίου έτους δεν αναγράφεται ότι η Cass έχει ως αντικείμενο την «κατοχή σκάφους αναψυχής», παρά μόνο ότι είναι εν υπνώσει. Ωστόσο το σκάφος παρέμβενε στην κατοχή της, όπως θα αποκαλυπτόταν δύο χρόνια αργότερα με την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων για την περίοδο 2001-2002...».
Στη συνέχεια της απόφασης αναφέρεται πως ο Πάνος Καμμένος είναι ο καπετάνιος /σκίπερ του σκάφους.
«Τότε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Cass αναγγέλλει ως οφείλει ''προς όποιον ενδιαφέρεται'' ότι ο Ηλίας Καμμένος είναι ''director'' (διευθυντής) του σκάφους με αρμοδιότητα επί των προμηθειών, επισκευών, σχέσεων με τις Αρχές, αλλά και χρήστης του σκάφους , ο δε Παναγιώτης Καμμένος είναι ''captain/skipper'' (καπετάνιος/σκίπερ) του σκάφους». 
Επιπλέον στην απόφαση αναφέρεται και η έκθεση του εκτιμητή Δημήτρη Ρούσου, ο οποίος επισκέφθηκε το σκάφος προκειμένου να προχωρήσει στην εκτίμηση της πραγματικής του αξίας και όπως ανέφερε ο ίδιος ''στο σκάφος με ο υποδέχθηκε ο κύριος Παναγιώτης Καμμένος, owner (σ.σ. ιδιοκτήτης)''».
Νέος πόλεμος στο twitter
«Η απόφαση αποδέχεται ότι: 
α) το σκάφος ήταν σε off shore ιδιοκτησίας του πατέρα του για φορολογικούς λόγους 
β) ο ίδιος ήταν πλοίαρχος και αντί για 300.000€ με καταδικάζει σε 15.000€ μόνον για τους χαρακτηρισμούς "ψεύτης", "κλέφτης", "Τσοχατζόπουλος". Εντάξει δεν είναι...», έγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο twitter
«Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά και με Δικαστική απόφαση, ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι κοινός συκοφάντης και υβριστής, αλλά και με τη σημερινή ανάρτησή του στο twitter ότι είναι επίσης ψεύτης, αφού δεν διστάζει να παραποιεί δικαστική απόφαση», απάντησε μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ανάρτησε και το έγγραφο του δικαστηρίου.


iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://topontiki.gr/article/72027