Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σύγκριση φόρου μισθωτού & αυτοαπασχολουύμενου 2014. Παραβίαση σωρείας Συνταγματικών αρχών.

Το Σύνταγμα, στο άρθρο 4 παρ. 5, ορίζει ότι «οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»
Μισθωτος με αποδοχες 15000 vs Ατομικη επιχειρηση με κερδη 15000
ΙΣΟ εισοδημα, τεραστια ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ως προς το ποσο που θα κληθουν να πληρωσουν οι δυο φορολογουμενοι : ...

1350 ευρω ο ενας , 6845 ευρω ο αλλος !!!

2
1
Να προσθεσουμε φυσικα οτι ο αυτοαπασχολουμενος πρεπει να πληρωσει και τις κολοσσιαιες ασφαλιστικες του εισφορες!
Υπαρχει καταφωρη και εγκληματικη παραβιαση
1. Της αρχης Ισοτητας (διαφορετικες επαγγελματικες ομαδες, φορολογουνται με διαφορετικο και ανισο τροπο σε τετοια εκταση μαλιστα και υψος, ωστε να ειναι κραυγαλεα η διαφορη αντιμετωπιση, κι ενω πχ οι αγροτες εχουν φορο 13% (αντι 26%) και ελαχιστες αναλογικα εισφορες, οι δε μισθωτοι ακατασχετο εως τα 18000 ευρω το χρονο και απαλλαγη απο εισφορες, τις οποιες καταβαλλει ο εργοδοτης τους)
2. Αρχης συνεισφορας στα δημοσια βαρη. (οσοι βρισκονται κατω των 10.000 ευρω εισοδηματος κακως καλουνται σε καταβολη φορου και εισφορων. Εγκληματικως δε φορολογουνται οσοι εχουν εισοδημα κατω οριου φτωχειας. Η δε επιβαρυνση αυτων με φορο 26% προηλθε ως ανταλλαγμα ελαφρυνσης των εχοντων εισοδημα ανω των 100.000 ευρω)
3.  Της αξιοπρεπειας (πολλοι ανθρωποι φορολογουνται μεχρι εξοντωσεως, καθως τους περισσευει κατοπιν αφαιρεσης φορου ενα ελαχιστο εισοδημα να ζησουν, οπερ εστι οτι πρεπει να μεινουν νηστικοι και αστεγοι για να πληρωθουν οι φοροι αυτοι)
4. Της ελευθερης αναπτυξης της προσωπικοτητας (το εισοδημα που απομενει απ την σημερινη υπερφορο&εισφορολογηση δεν επαρκει για την αναπτυξη ουδεμιας ανθρωπινης δραστηριοτητος, ρουχισμου, ταξιδιων, αγορων στοιχειωδων προιοντων και υπηρεσιων πολιτισμου και ψυχαγωγιας)
5. Του δικαιωματος στην εργασια (εξαναγκαζονται οι φορολογουμενοι σε παραιτηση η μαυρη εργασια για την αποφυγη του φορολογικου θανατου)
6. Του δικαιωματος στην παροχη υγειας. (το 50% των αυτοαπασχολουμενων ειναι ανασφαλιστοι, λογω υπερογκων εισφορων ηδη)
7.  Της αρχης της αναλογικοτητας (για την εξυπηρετηση των ωφελημενων κοινωνικων ταξεων -μεγαλοκαταθετων, διπλοθεσιτων δημοσιου, τριπλοσυνταξιουχων και αλλων, ανω του 15% του πληθυσμου, προωθουνται απιστευτοι φοροι στην υπολοιπη κοινωνια, μικρου και μεσαιου εισοδηματος, με πρωτους στην επιβαρυνση τους αυτοαπασχολουμενους, επιστημονες και εμπορους)
8.  Της προστασιας της οικογενειας (ουτε να συντηρησει υπαρχουσα, ουτε να δημιουργησει δικη του μπορει κανεις)
9.  Της προστασιας της ιδιοκτησιας (καθως σε ελαχιστους μολις μηνες, καποιος μπορει να βρεθει με σημαντικες οφειλες, ανευ νομιμου λογου, και αρα υπο κατασχεση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: