Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Νέα ντοκουμέντα για την Χρυσή Αυγή: Πως έστησαν την οργάνωση αλά Χίτλερ

Νέα ντοκουμέντα για την Χρυσή Αυγή: Πως έστησαν την οργάνωση αλά Χίτλερ

* Σχεδιάγραμμα καταγράφει τον ναζιστικό τρόπο δομής

* Βρέθηκε στο σπίτι του προφυλακισμένου Παππά-Δεν έχει εξακριβωθεί εάν είναι δικό του

* Στρατιωτική ιεραρχία, φυλετικό μίσος, πολεμικές κορώνες [εικόνες]

Την στρατιωτική οργανωτική δομή που είχε η Χρυσή Αυγή και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνταν η λήψη αποφάσεων από την ηγεσία και μεταφερόταν στη...
βάση αποκαλύπτουν έγγραφα και σχέδια που κατασχέθηκαν από υπολογιστή του προφυλακισμένου Χρήστου Παππά στα Ιωάννινα.
Το σχεδιάγραμμα, για το οποίο οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη εάν το έχει φτιάξει ο ίδιος ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ή του το έχει στείλει κάποιος, δείχνει την αυστηρή, κάθετη, τεκτονικού τύπου ιεραρχική δομή που ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή, ή επιθυμούσε ο συντάκτης του κειμένου να ακολουθήσει.

Ο κύκλος της Χρυσής Αυγής

Το οργανόγραμμα που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να είναι δομημένη η οργάνωση τιτλοφορείται «Ο Κύκλος της Χρυσής Αυγής -Εσωτερικός Κώδικας», ενώ η πυραμίδα της ιεραρχίας έχει τρία Κεφάλαια (όπως ονομάζονται):
  1. Χρυσή Στοά: Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται με κάθετη ιεραρχική δομή ο αρχηγός, ο υπαρχηγός, οι φαλαγγάρχες, το πολιτικό συμβούλιο, οι τομεάρχες και οι εποπτεύοντες
  2. Χρυσή Αυγή (Κοσμοθεωρία-Βιοθεωρία): Εδώ συμμετέχουν πυρηνάρχες, φαλαγγίτες, λοχίτες, επόπτες, ενώ αναφέρεται ότι αυτός ο τομέας καταγράφει την εθνικοσοσιαλιστική βιβλιογραφία και την διαβιβάζει στα «κάτω» στρώματα.
  3. Λαϊκός Σύνδεσμος (Πολιτική Δεοντολογία): Στο τελευταίο κομμάτι του οργανογράμματος τοποθετούνται τα μέλη τα οποία έρχονται σε επαφή με την «Χρυσή Αυγή» μέσω των στελεχών -συντονιστών οι οποίοι μοιράζουν τα εσωτερικά εθνικοσοσιαλιστιά έντυπα.
Μάλιστα, στο κεφάλαιο Γ΄ του οργανογράμματος (Λαϊκή Κοινότητα και Εθνος) καταγράφεται ένα απίστευτο ναζιστικό παραλήρημα το οποίο «καθαγιάζει» τον πόλεμο και χαρακτηρίζει τους Εβραίους «παράσιτα».
«Λαϊκή Κοινότητα και Εθνος, ζωτικά κύτταρα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας. Ο πόλεμος ως υπέρτατη εκδήλωση ιστορικής και πολιτιστικής άμιλλας των λαών. Ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι η αρμονική υπέρβαση του εθνικισμού θεμελιωμένη στο φυλετικό αρχέτυπο. Ο Εβραίος είναι το παράσιτο του πολιτισμού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.
Σημειωτέον ότι τα αρχικά SS εμφανίζονται σε κάθε σελίφα του οργανογράμματος.

Στο στόχαστρο των δικαστών το οργανόγραμμα

Οπως είναι αναμενόμενο, το συγκεκριμένο στοιχείο μπαίνει στο στόχαστρο των δικαστών και, παρά το γεγονός ότι μένει να αποσαφηνιστεί αν το έχει γράψει ο ίδιος ο Παππάς ή κάποιος άλλος, καταγράφει ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση με τυφλή πειθαρχία και κάθετη ιεραρχική δομή, ενώ διακρίνεται από χαρακτηριστικά ναζιστικού (σ.σ. Εθνικοσοσιαλιστικού στα ελληνικά) κόμματος και αντίστοιχη ιδεολογία.
Ειδικοί, μάλιστα, προσθέτουν ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η «Χρυσή Στοά» , ενδεχομένως να αντιλαμβανόταν την οργάνωση ως ένα είδος τεκτονικής στοάς με τα «Κεφάλαια» να είναι σαφώς διαχωρισμένα.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: