Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ενώπιον της εισαγγελέως Νταγιάντα ο Μπαλτάκος για το βίντεο: Θα «τιμωρήσει» Κασιδιάρη για την αποκάλυψη;

Ενώπιον της εισαγγελέως Νταγιάντα ο Μπαλτάκος για το βίντεο: Θα «τιμωρήσει» Κασιδιάρη για την αποκάλυψη; Τη δική του εκδοχή και μάλιστα ενόρκως, θα καταθέσει ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλλιόπης Νταγιάντα ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος 

στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει τελέσει το κακούργημα της...
παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με τη δημοσιοποίηση της βιντεσκοπημένης συνομιλίας τους.
Ο Τάκης Μπαλτάκος αποτελεί βασικό μάρτυρα της έρευνας  κάτι που σημαίνει ότι θα κληθεί να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για το περιβόητο βίντεο, όπως το πότε και πού έγινε η συνομιλία, αν γνώριζε ότι καταγράφεται, αν είχε τη δώσει τη συναίνεσή του για τη δημοσιοποίηση της κουβέντας κ.α..
Μείζον ερώτημα στο οποίο θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση του τέως γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου είναι αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει παρέμβει αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία και ερευνά το θέμα.
Όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια έρευνα, το θύμα πάντοτε ερωτάται για τον αν επιθυμεί τη δίωξη του δράστη του φερόμενου αδικήματος. Αν στην περίπτωση του κ. Μπαλτάκου η απάντηση είναι θετική τότε αυτό θα σημαίνει ότι οι σχέσεις του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής έχουν διαρραγεί μετά την αποκάλυψη του επίμαχου βίντεο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελέας Νταγιάντα έχει ήδη  ζητήσει τόσο το βίντεο όσο και τα πρακτικά της Βουλής προκειμένουν σχηματίσει ιδία άποψη για το περιεχόμενο της συνομιλίας.
Τέλος, όπως όλα δείχνουν η ίδια ακριβώς διαδικασία θα επαναληφθεί σε περίπτωση που βουλευτές της Χρυσής Αυγής βγάλουν στη φόρα και άλλα τέτοια βίντεο, όπως έχουν απειλήσει.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: