Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η Ελληνίδα που ξεχώρισε στο Σότσι



ellines_sotsi_509491359.jpg

Μπορεί η ελληνική παρουσία στο Σότσι να μην έχει αγωνιστικές διακρίσεις, ωστόσο η προβολή της από τον διεθνή Τύπο δεν είναι μικρή.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες η επίσημη ιστοσελίδα της ΔΟΕ ασχολήθηκε με την ιδιαίτερη περίπτωση της σημαιοφόρου της ελληνικής ομάδας στους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, της Δραμινής Παναγιώτας Τσακίρη.
Στις 7 Φεβρουαρίου η Τσακίρη ήταν η πρώτη αθλήτρια, από τους περίπου 6.000 αθλητές που συμμετέχουν στην διοργάνωση, η οποία μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σότσι... για την παρέλαση κατά την διάρκεια της φαντασμαγορικής τελετή έναρξης των Αγώνων

Η Ελλάδα είναι πάντα η πρώτη αντιπροσωπεία που παρελαύνει, από σεβασμό προς την προέλευση των Ολυμπιακών Αγώνων, οπότε η Γιώτα Τσακίρη ήταν εκείνη που μπήκε πρώτη στο Στάδιο.
Με τον τρόπο αυτό, η σκιέρ δρόμου αντοχής διατήρησε μια περήφανη οικογενειακή παράδοση και αυτός που αναπόλησε συναισθηματικές αναμνήσεις ήταν ο πατέρας της, Αθανάσιος. 

Όπως υπενθύμισε η ιστοσελίδα της ΔΟΕ, ο ίδιος ο Αθανάσιος Τσακίρης, έλαβε μέρος σε πέντε διοργανώσεις Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (1988, 1992, 1994, 1998 και 2010) στο δίαθλο και στο δρόμο αντοχής. Μάλιστα, είχε και αυτός επιλεγεί να είναι σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης στο Βανκούβερ το 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνην την διοργάνωση ο Αθανάσιος Τσακίρης αγωνίστηκε στο πλευρό της κόρης του στην ελληνική ομάδα διάθλου, κάτι που αποτελεί ένα ξεχωριστό ρεκόρ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και είχε προκαλέσει δημοσιεύματα στις μεγαλύτερες αθλητικές εφημερίδες του κόσμου πριν από τέσσερα χρόνια.
“Η συμμετοχή με το παιδί σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα, η απόλυτη επιβράβευση” υπενθύμισε ο κύριος Τσακίρης, που ουσιαστικά… παρέδωσε την γαλανόλευκη σημαία στην κόρη του Παναγιώτα. 

Για την τελευταία οι αγώνες του Σότσι 2014, στους οποίους ήδη αγωνίστηκε στον δρόμο αντοχής καταλαμβάνοντας την 64η θέση, αποτέλεσαν την τρίτη της εμφάνιση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Έκανε το ντεμπούτο της στο δίαθλο, σε ηλικία μόλις 15, στο Τορίνο το 2006.

“Ήταν μια μοναδική στιγμή, κάτι που ανυπομονούσα να απολαύσω, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αισθάνομαι πολύ τυχερή γιατί παρά το γεγονός ότι είμαι μόνο 24 ετών, έχω ήδη ζήσει κάποιες μεγάλες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να προσφέρουν. Ευχαριστώ πολύ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας για την τιμή που μου έκαναν να είμαι σημαιοφόρος”, σχολιάζει ενθουσιασμένη η Παναγιώτα Τσακίρη από το Σότσι που προσπαθεί κάθε μέρα να απολαμβάνει την συμμετοχή της στην κορυφαία διοργάνωση.

Πηγή: gr.euronews.com

http://www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: