Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σαμαράς πατάει την πεπονόφλουδα

Photo: yvonnechristine/Flickr
Όπως υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την αγάπη από το μίσος 
έτσι υπάρχει και η εξίσου λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τη Δημοκρατία από τη δικτατορία.
Την ισότητα από την ανισότητα. 
Τη θλίψη από τη χαρά. 
Το ψέμα από την αλήθεια. 
Τον έρωτα από το σεξ. 
Τη δικαιοσύνη από τη «δικαιοσύνη». 
Οι αντίθετες όψεις διαχωρίζονται από λεπτές γραμμές. Λεπτές μεν αλλά ισχυρές και πολλές φορές απόρθητες εφόσον δεν υπάρξει κατανόηση και συμβιβασμός των εμπλεκομένων.
Η εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτικών που κυβερνούν τον τόπο και των πολιτών έχει διαρραγεί. Αν οι Έλληνες εμπιστευόντουσαν τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο δεν θα...

ήταν η Χρυσή Αυγή στα ποσοστά που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις. Ούτε θα χρειαζόταν να βγάλουν τη Χρυσή Αυγή από την κούρσα των Ευρωεκλογών. Αυτά που συνέβησαν και πάνε να συμβούν είναι πράγματι καινούργια και πάρα πολύ επικίνδυνα. 

Η τωρινή κυβέρνηση έχει αποδείξει, με πολλούς τρόπους (φορολογικά νομοσχέδια π.χ.) ότι ενεργεί δίχως να υπολογίζει τις συνέπειες των πράξεών της.

Ο κ. Σαμαράς και οι σύμβουλοί του πιστεύουν ότι αν εκπαραθυρώσουν τη φασιστική οργάνωση από την κούρσα των ευρωεκλογών οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τη στηρίζουν στις δημοσκοπήσεις θα στραφούν προς το κόμμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. 
Κάνουν μεγάλο λάθος. 
Το μισό εκατομμύριο – μπορεί και παραπάνω - των θυμωμένων πολιτών θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Όχι επειδή συμπαθούν τον κ Τσίπρα ή τον κ. Καμένο αλλά επειδή το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι τα μόνα κόμματα που απειλούν τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο και που μπορούν να ανακατέψουν την τράπουλα και να στείλουν μερικούς ανέγγιχτους ακόμη πολιτικούς ενώπιον της Δικαιοσύνης. Στην «Ανατροπή» του κ. Πρετεντέρη μάθαμε από δημοσκόπηση ότι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι αριστεροί και όχι ως νεοδημοκράτες.

Ενώ πήγαινε ο κ. Σαμαράς με το μοίρασμα του «πλεονάσματος» και τα οικονομικά επιτεύγματα - δείκτες - να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί είναι έτοιμος να πατήσει την πεπονόφλουδα. 
Η Δημοκρατία δεν χρειάζεται εισαγγελείς να τη βοηθήσουν να επιβιώσει. Χρειάζεται επιχειρήματα και ιδίως πράξεις που να ωφελούν το κοινωνικό σύνολο.



Τάσος Μελετόπουλος

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=31946

Δεν υπάρχουν σχόλια: