Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μεταξύ δύο πυρών οι δήμαρχοι της «λίστας Νικολούδη: βουλευτές ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους

Έντονες πιέσεις εκφράζουν τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ 

στις ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να δημοσιεύσουν τα ονόματα των δημάρχων και των περιφερειαρχών που περιλαμβάνονται στη λίστα Νικολούδη.
Το σκεπτικό τόσο των 20 βουλευτών της Συγγρού όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν πριν φθάσουν στην κάλπη το οτιδήποτε αφορά το ήθος και τη σχέση με τη διαχείριση δημόσιου χρήματος που ενδεχομένως να έχουν οι υποψήφιο στις επικείμενες τοπικές εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι... η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στην έκθεση πεπραγμένων της για το 2013 εντόπισε μεταξύ άλλων 75 δήμαρχους και 6 περιφερειάρχες για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων τους οποίους και έχει παραπέμψει στον αρμόδιο εισαγγελέα, σε μία έκθεση που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Υπό αυτό το πρίσμα και ενώ η λίστα δεν έχει ονόματα, οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει στη δημοσιοποίησή τους δεδομένου ότι ανάμεσα σε αυτές τις υποθέσεις ενδέχεται να είναι και υποψήφιοι για τις εκλογές του Μαϊου.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή και την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και σημειώνει ότι ειδικά όσον αφορά τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που περιλαμβάνονται στη «λίστα Νικολούδη», είναι ηθικά και πολιτικά επιβεβλημένο να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Κουμουνδούρου αναφέρει ακόμη ότι «πρέπει να τονίσουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη θωράκισης του θεσμικού πλαισίου, αλλά και της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: